Per ongeluk persmateriaal Samsung Galaxy S8 Lite verschenen


Samsung heeft al een poosje geen Lite-variant meer uitgebracht van haar Galaxy-telefoons, laat staat een soort instapper van een vlaggenschip. En toch lijkt die er aan te komen getuige dit persmateriaal dat "per ongeluk" naar buiten is gekomen. Zolang we het er maar over hebben.

Het bestaan van een Samsung Galaxy S8 Lite bleek al uit de goedkeuring die het ontving van zowel de Chinezen als de Amerikanen. Nu zijn ook afbeeldingen verschenen die verdacht veel lijken op persmateriaal dat vlak na een aankondiging verstuurd wordt. Qua ontwerp verschilt de S8 Lite verrassend genoeg natuurlijk niet van de S8. Dat geldt uiteraard niet voor z'n specificaties. De schermresolutie gaat omlaag naar Full HD+ en er is gekozen voor een mid-range Snapdragon 660. Er zijn ook (op papier althans) verbeteringen. Zo is er in plaats van een 12,2 megapixel camera gekozen voor een 16 megapixel schieter. Nu moet worden aangetekend dat meer pixels niet automatisch betekent dat je foto's mooier worden. Duidelijkheid daarover moet nog komen.

Samsung Galaxy S8 LiteSamsung Galaxy S8 Lite Burgundy Red
De vermeende S8 Lite

Maar er zijn ook overeenkomsten zoals 4 GB aan RAM-werkgeheugen, een 3000 mAh batterij en zelfs de gewraakte Bixby-knop is weer van de partij. En ook de hier weergegeven kleur zagen we eerder al terug bij de oorspronkelijke Galaxy S8; Burgundy Red. Al was die hier alleen een korte periode verkrijgbaar. Het is nog onduidelijk wanneer we de S8 Lite officieel mogen verwelkomen. De vorige keer dat Samsung een mini of lite-variant uitbracht van een Galaxy S-vlaggenschip was de Galaxy S5 mini uit 2014 alweer. In 2016 ging nog wel het gerucht dat Samsung werkte aan een mini-variant van de Galaxy S7 maar die kwam nooit uit.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Arctic Silver Refurbished
€ 259,00 € 259,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel