“Het draait bij Android P voornamelijk om verantwoord gebruik”


Op moment van schrijven duurt het nog luttele uren voordat Google I/O van start gaat. Het ontwikkelaarsevent waar we ongetwijfeld meer te horen zullen krijgen over de volgende generatie Android. Volgens The Washington Post draait het bij Android P vooral om verantwoord gebruik.

Velen zullen het herkennen; de smartphone is redelijk onmisbaar geworden. En niet alleen onmisbaar, sommigen zijn er inmiddels zo sterk mee vergroeid dat ze niet meer zonder kunnen. Een verslaving ligt op de loer voor zover dat al niet aan de orde is. Je hoeft je er ook niet voor te schamen want stap een wachtkamer in, het openbaar vervoer of helaas de auto: iedereen gebruikt hem. Volgens The Washington Post zal Google zich op dit thema richten bij Android P; de volgende generatie van het populaire besturingssysteem voor telefoons en tablets.

Telefoonverslaving
We kunnen niet meer zonder zo lijkt

Wat precies is nog onduidelijk maar mogelijk komt er een manier hoe inzichtelijk gemaakt wordt hoeveel tijd je kwijt bent per app. Ook zou ingesteld kunnen worden hoeveel tijd je aan welke app kunt besteden. Dat moet meer bewustzijn creëren en verslaving voorkomen. Vooral onder kinderen zou dit een probleem zijn, met name bij social media-apps. Apple en Facebook hebben al maatregelen genomen of aangekondigd en nu zou ook Google zich willen richten op meer bewustwording. De keynote van Google I/O 2018 begint vandaag 8 mei om 19:00 Nederlandse tijd. Mogelijk volgt dan meer informatie over welke maatregelen Google wil nemen om verantwoorder om te gaan met Android.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel