Gerucht: Lancering Samsung Galaxy S10 vervroegd vanwege opvouwbare Galaxy


Het gaat al een tijdje over een opvouwbare telefoon waar Samsung aan werkt. Een toestel met grote verwachtingen, zo groot zelfs dat Samsung overweegt haar vlaggenschip-reeks er voor te vervroegen. Dat allemaal om ruimte te maken voor dit, als het goed is, spectaculaire toestel.

Smartphones zien er de laatste jaren hetzelfde uit. Vroeger was het landschap een stuk interessanter met diverse vormgevingen. Klap, schuif en sliders waren een graag geziene vormgeving. Vandaag de dag is het monoblock, liefst zwart en liefst zo groot mogelijk. Samsung's vouwbare telefoon is wat ons betreft een welkome verademing en deze vormgeving zou bovendien een steeds groter wordend probleem kunnen oplossen: een zo groot mogelijk scherm in een zo compact mogelijk toestel.

Samsung event
Altijd gezellig: een Samsung Unpacked-evenement

Was het de laatste jaren vooral de Galaxy S-reeks die voorrang kreeg op andere modellen, dit gerucht spreekt over dat de Galaxy S10 juist ruimte moet maken voor dit vouwbare toestel. De lancering van de Galaxy S9 is daarom mogelijk vervroegd van het Mobile World Congress medio maart naar januari rond het CES-event in Las Vegas. Het eerste vouwbare toestel zou dan tijdens het Mobile World Congress hoge ogen kunnen gooien.

Voorsprong

Het is nog te vroeg om zulke conclusies te trekken, het is namelijk geen geheim dat Samsung de tijd neemt voor haar eerste vouwbare toestel. Er moet allereerst voldoende vraag zijn en een dergelijk vouwbaar ontwerp er moet een duidelijk meerwaarde bieden. Voor dat laatste moet Samsung duidelijk op zoek naar nieuwe manieren van bediening en dat vereist de nodige aanpassingen aan de interface en mogelijk Android. Tijdrovend en succes is niet gegarandeerd. Mocht het Samsung lukken om een goed werkende vouwbare smartphone uit te brengen dan heeft het wel een voorsprong op de rest. Samsung maakt veel eigen componenten en andere fabrikanten lukt het (ook) niet om dergelijke producten te maken. Wil je de eerste jaren een vouwbare telefoon? Dan zul je bij Samsung moeten zijn. Nu alleen nog even aankondigen...

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 449,95 € 449,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel