“Samsung werkt aan kleinere maar even krachtige S7 mini”


Lang bracht Samsung een kleinere, minder krachtige maar wel gelijkende mini-uitvoering uit van haar S-vlaggenschip. Vorig jaar sloeg Samsung dit over maar nu concurrent Apple mogelijk met een kleinere iPhone komt lijkt een S7 mini erg reëel.

Het idee van een Galaxy S7 mini is momenteel alleen nog een gerucht. Normaliter betekent een mini-uitvoering een flink uitgeklede versie met beduidend mindere specificaties. Bij de S7 mini gaat het gerucht dat deze ten minste over dezelfde processor als de S7 beschikt. Daarmee belooft de Samsung Galaxy S7 mini een behoorlijk krachtige telefoon te worden. Vooral omdat er vermoedelijk flink minder pixels aangestuurd moet worden vanwege het kleinere beeldscherm.

Samsung Galaxy S7 camera app
Straks ook de mogelijkheden van de S7 in een kleinere behuizing?

Dat scherm komt mogelijk uit op een diagonaal van 4.6 inch met een zeer bescheiden HD-resolutie. Hiermee lijkt de strategie van de S7 mini sterk op die van Sony met haar compact-modellen al gaat daarvan het gerucht dat die beëindigd is. Qua camera komt de Galaxy S7 mini mogelijk uit op 12 megapixel, hetzelfde als in de grotere S7. De bron tekent hierbij wel aan het opmerkelijke gerucht dat de camera 3x optisch kan zoomen zonder dat daarbij een lens uitsteekt. Iets soortgelijks zagen we al bij Asus ZenFone Zoom. De Samsung Galaxy S7 mini is momenteel niets anders dan een gerucht. We hebben nog geen bevestiging uit andere bron anders dan Apple Daily. Het is dus raadzaam dit bericht met de nodige voorzichtigheid tot je te nemen. We zouden graag meer informatie willen zien zoals foto's, renders en specificatielijsten voordat we de S7 mini echt serieus gaan nemen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel