Apple iPhone 7 kan extra snel downloaden dankzij Intel-modem


Volgens nieuwe geruchten krijgt de iPhone 7 een LTE-modem van Intel die sneller is dan de huidige generatie. Dat wil zeggen dat je straks sneller kunt downloaden. Momenteel maakt Apple gebruik van een Qualcomm-modem.

Het zou gaan om de Intel XMM 7360. Vergeet die naam maar hij is in staat om 4G-signalen tot 450 Mbit per seconde te verwerken, ofwel categorie 10. Uploaden kan tot maximaal 100 Mbit/s. Nu gaat het hier om theoretische snelheden die nooit in de praktijk gehaald zullen worden. Toch liggen de snelheden boven de 300 Mbit/s die de huidige iPhone 6s aankan. Dit zal netwerkoperators aanzetten om snellere 4G-netwerken aan te leggen. Tot nu toe hadden die daarvoor weinig reden; er waren immers geen geschikte toestellen.

Intel logo
Intel sleept met Apple een grote klant binnen

Mocht Apple inderdaad in september een categorie 10-telefoon aankondigen dan lopen ze voor op concurrent Samsung. Die rustte de Galaxy S7 uit met een categorie 9 LTE-modem. Die is tot snelheden in staat tot 452 Mbit/s. Ook die snelheden zullen nooit gehaald worden maar ze zorgen er uiteindelijk wel voor dat je sneller kunt down- en uploaden. Apple is al langer een niet erg grote klant van processorfabrikant Qualcomm. In tegenstelling tot veel andere smartphonefabrikanten maakt Apple haar eigen processor. Voor de iPhone 7 wordt de Apple A10-chip verwacht. Die chip laat Apple maken door TSMC. Voorgaande jaren schakelde het bedrijf ook de hulp van Samsung in, maar die relatie is door de jaren heen erg bekoeld geraakt. Het gerucht gaat nu ook dat Apple toekomstige Ax-processors door Intel wil laten maken. Dat zal op de korte termijn sowieso niet gebeuren, de A10 wordt vrijwel volledig door TSMC gemaakt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel