Details mogelijke HTC U12+ met dubbele camera op straat


Het volgende vlaggenschip van HTC gaat mogelijk straks als de U12+ door het leven en als de berichten kloppen moet dit hem zijn. Een maar al te bekend uiterlijk met voorop een groot beeldscherm, vermoedelijk met 18:9-verhouding, glanzende achterkant en dubbele camera.

Nu duurt het vermoedelijk nog wel even voordat HTC haar nieuwe vlaggenschip zal aankondigen, maar dankzij een fabrikant van screenprotectors krijgen we nu toch al een aardig beeld van het toestel. De naam zal U12+ zijn, iets wat na de U11 en U11+ niet echt als verrassing komt. Op de foto's zien we duidelijk de Liquid Surface stijl terug die we ook bij vorige HTC's zagen. Voorop lijkt er net als bij de U11+ sprake van een scherm met 18:9-verhouding waardoor de schermranden tot een minimum gebleven zijn.

HTC U12 voorkant

Achterop zit ditmaal de echte vernieuwing. HTC past eindelijk weer een dubbele camerasensor toe in haar vlaggenschip. Onlangs kwam het nog wel met de Desire 12+ waar deze ook in was verwerkt maar het ging hier duidelijk om een uitgebreider instapmodel. Het is trouwens nog even onduidelijk wat HTC exact gaat doen met die 2e camerasensor. Op de HTC Desire 12+ wordt die gebruikt voor een portretmodus om wazige achtergronden te krijgen. En omdat ook andere fabrikanten dat doen is het erg aannemelijk dat HTC hiervoor de 2e camera zal toepassen.

HTC U12 achterkant

HTC U12+ in Nederland

De afbeeldingen geven niet echt veel andere specificaties vrij. Wel zien we een dubbele flitser en achterop een ronde vingerafdrukscanner terug. Het is verder wel veilig aan te nemen dat HTC voor haar nieuwste vlaggenschip de laatste en beste componenten zal gebruiken dus we houden sterk rekening met een Snapdragon 845-processor van Qualcomm en lekker veel RAM-werkgeheugen. Eerder nog werd gesproken over een bijna 6 inch groot scherm met Quad HD-resolutie en mogelijk een uitvoering met matte witte achterkant. HTC kondigde altijd haar nieuwe vlaggenschip rond het Mobile World Congress aan het begin van het jaar aan maar het brak met deze traditie. Het is nu maar wachten totdat de HTC U12 Plus officieel aangekondigd zal worden, maar denk ergens halverwege 2018. Uiteraard gaan we er tegen die tijd vanuit dat hij gewoon hier in Nederland verkocht zal worden.

(via)


Prijsvergelijker HTC U12+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U12+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel