LG bevestigt: G7 met M+ LCD-scherm eind april aangekondigd


LG heeft tegen een Zuid-Koreaanse website bevestigd dat het de G7 ergens eind april gaat aankondigen. Als alles goed gaat moet het nieuwe vlaggenschip ergens halverwege mei in de schappen liggen. LG rust de G7 naar verluidt uit met een M+ LCD-beeldscherm waarbij naast de bestaande rode, groen en blauwe ook een witte subpixel aanwezig is.

Dat klinkt als een noviteit maar Sony deed het al eerder met de Xperia P al noemden zij het nog 'WhiteMagic'. LG noemt haar vinding juist M+ LCD aldus Etnews. Niet alleen zorgt de witte subpixel ervoor dat de kleurechtheid omhoog gaat, het is ook energiezuiniger. Moet voor een witte pixel normaliter zowel de rode, groene en blauwe subpixel aan, bij het M+ scherm hoeft alleen de witte subpixel aan. Dat scheelt energie en moet de accuduur verbeteren. Ook kan de helderheid wel eens hoger zijn dan we gewend zijn wat de afleesbaarheid buitenshuis ten goede komt.

LG G7 render
Niet de LG G7, maar mogelijk ziet hij er wel zo uit

Toch is de keuze voor een M+ LCD-scherm ergens opvallend. LG voorzag de V30 juist nog van een OLED-paneel en het lag in de verwachting dat het hiermee ook de G-serie zou voorzien. Toch ontving het V30-scherm ontzettend veel kritiek omdat het qua kwaliteit nog niet kan tippen aan de OLED-panelen van Samsung. De LG G7 moet verder zijn uitgerust met Q Voice; LG's eigen stembestuurde assistent waar we eerlijk gezegd al een aantal jaren niet meer van gehoord hadden. Het is onduidelijk of die dienst nieuw leven in is geblazen of dat sprake is van een nieuw product. Qua uiterlijk kunnen we simpel zijn; neem de Apple iPhone X en plak daar een LG-logo op. Het ontbrak LG dit jaar duidelijk aan inspiratie en het vervalt naar vrij schaamteloos kopiëren. Denk dus aan een notch bovenin het scherm en dunne schermranden. Innovatie lijkt wel terug te vinden te zijn in de camera, LG past naar verluidt een f/1.5 lens toe, dat is even wijd als in de Samsung Galaxy S9. In dat toestel kan nog gewisseld worden tussen f/1.5 en f/2.4, afhankelijk van de lichtomstandigheden. bij LG mist mogelijk die optie.


Prijsvergelijker LG G7 ThinQ
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Blue
€ 717,85 € 717,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG G7 ThinQ


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel