Alle details en foto’s Huawei P20 Lite vroegtijdig bekend


Misschien heeft Huawei er een bijdrage aan geleverd maar alles rondom de P20 Lite is vroegtijdig bekend geworden. Foto's, specificaties en details: alles van het toestel ligt op straat. De P20 en P20 Pro blijven vooralsnog een beetje een mysterie voor ons.

Het was waarschijnlijk al geen verrassing voor je: Huawei kondigt op 27 maart in Parijs de P20-serie bestaande uit de P20, P20 Pro en P20 Lite aan. We hebben de afgelopen weken al veel van deze nieuwe toestellen voorbij zien komen. Vooral de P20 Lite lijkt de spreekwoordelijke pineut, daarover verscheen de laatste tijd opvallend veel zoals prijzen, foto's en specificaties. Doordat Huawei wat onvoorzichtiger is met dat toestel verscheen hij al vroegtijdig in de winkels. En dat is vandaag ook weer de reden waarom hij in de belangstelling staat. Het toestel ligt namelijk in Polen al in de winkel, met persfoto's, specificaties, oftewel de hele rataplan.

Huawei P20 Lite

Inmiddels is wel duidelijk dat de Huawei P20 Lite de eenvoudigste uit de P20-serie wordt met een vrijwel randloos 5,84 inch FullView-scherm met FullHD+ resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. Boven zien we een inkeping, de zogenaamde notch. Vreemd want onderaan het scherm was voldoende ruimte voor de sensoren en camera's. Achterop vinden we naast de vingerafdrukscanner een dubbele camera van 16 en 2 megapixel groot. Huawei combineert vaker een kleuren- met zwart/wit-sensor toe voor scherpere en heldere resultaten. Andere fabrikanten passen juist vaker een groothoeklens met telezoomlens om zonder kwaliteitsverlies in te kunnen zoomen. Welke van de twee Huawei ditmaal toepast zal op 27 maart moeten blijken.

Huawei P20 Lite
USB-C en snelladen

Op eigen kracht

De P20 Lite draait op Huawei's eigen Kirin 659-processor wat een octa-core exemplaar is op maximaal 2,36 GHz. Het werkgeheugen komt uit op een keurige 4 GB en het opslaggeheugen telt 64 GB groot. Voor een soort van instapmodel best wel groot dus. Het is bovendien nog uit te breiden met een losse geheugenkaart van maximaal 256 GB groot. Al die opslag en rekenkracht komt goed van pas om extra functies te ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan gezichtsontgrendeling. Huawei past waarschijnlijk net als bij de Mate 10 Lite haar eigen Face Unlock toe. Opladen van de 3.000 mAh grote batterij gaat via USB-C wat op beide manieren in het toestel past. Huawei rust de P20 Lite verder uit met Android 8.0 waarop de eigen EMUI 8.0-schil draait. Verwacht het toestel rond een prijs van 400 euro in de winkels in de kleuren blauw, zwart en mogelijk ook roze.

(via)


Prijsvergelijker Huawei P20 lite
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
hollandsnieuwe abonnement € 8,00 € 19,00 1000 1 GB 4G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P20 lite


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel