Foto’s tonen onaangekondigde HTC U12+


Als we onderstaande foto's mogen geloven staan we aan de vooravond van een grootse HTC-aankondiging. En dat mag je eerder letterlijk nemen dan figuurlijk want deze 6 inch grote U12+ is geen kleine jongen. Of is het toch de U12?

Er staat nog altijd een HTC-vlaggenschip op de rol voor de eerste helft van 2018, alleen wanneer? En onder welke naam? Wij gingen eerder nog voor U12 al is de naam U12+ ook niet uitgesloten. Qua specs hebben we het echter altijd over een 6 inch groot toestel met WQHD+ resolutie oftewel een langgerekt scherm met 18:9-verhouding en dunne schermranden. Toch maakt de achterkant de meeste blits dankzij een spiegelend uiterlijk en dubbele camera.

HTC U12+ voorkantHTC U12+ achterkant

Bovenstaande foto's verschenen op een Taiwanese Facebook-pagina gewijd aan HTC. Als ze kloppen en dit is daadwerkelijk de opvolger van de U11 of U11+ dan is het voor het eerst sinds One M8 dat HTC een vlaggenschip uitrust met een dubbele hoofdcamera achterop. Ditmaal om effecten zoals een portretmodus te introduceren. Volgens de geruchten gaat het om een 12 en 16 megapixel exemplaar met een op het oog vrij fors uitgevallen LED-flitser onderaan. De laser autofocus zit ditmaal links van de cameramodule. Helemaal daaronder vinden we ditmaal de vingerafdrukscanner.

Nog geen aankondiging

Het is nog onduidelijk welke andere functies, naast de dubbele camera, deze U12+ meekrijgt. Daarvoor is het afwachten op de officiële lancering. Normaliter lanceert HTC haar nieuwe vlaggenschip rond het MWC begin van het jaar. Dat evenement kwam dit jaar echter zonder HTC-aankondiging en HTC heeft op moment van schrijven nog geen persaankondiging verstuurd. Nog even geduld dus.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel