Opvolger BlackBerry KEYone heet mogelijk KEY2, nog altijd met volledig toetsenbord


De eerder al opgedoken BlackBerry Athena, de beoogde opvolger van de KEYone met z'n volledig toetsenbord, gaat straks mogelijk door het leven als de KEY2. Renders van het toestel doken eerder al op, nu verschijnen de eerste echte afbeeldingen van het nieuwe vlaggenschip.

De KEY2, als dat daadwerkelijk de naam wordt, krijgt een licht gewijzigd uiterlijk met wat strakkere lijnen en iets meer verfijnde toetsen. Nog altijd kent het toestel een fysiek toetsenbord, als één van de weinige telefoons, bestaande uit vier rijen. Grote kans dat ook dit model wordt gemaakt door het Chinese merk TCL wat we vooral van de Alcatel-telefoons kennen. Zij waren ook verantwoordelijk voor de KEYone.

BlackBerry KEY2 Athena

We zien overigens de capacitieve bedieningsknoppen onderaan het scherm niet meer terug, die waren bij de KEYone nog wel aanwezig. Dat kan betekenen dat TCL ditmaal kiest voor on-screen bedieningsknoppen. Deze zijn zichtbaar wanneer ze nodig zijn en verdwijnen om meer ruimte voor content te maken. Een zekerheid is dit nog niet, het kan ook goed mogelijk zijn dat we ze simpelweg niet goed kunnen spotten vanwege de beschermfolie die er over heen zit. Denk qua specs aan een Snapdragon 660-processor met lekker veel RAM (werkgeheugen) en hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera. Een mogelijke lanceerdatum hebben we helaas nog niet. Haast lijkt BlackBerry ook niet te hebben; het kondigde ruim twee maanden geleden nog een bronzen uitvoering van de KEYone aan met Dual SIM-ondersteuning.

Bron: Weibo


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel