Persafbeelding van LG G7 ThinQ toont mysterieuze extra knop


Onze favoriete lekker @evleaks heeft de persrender van de LG G7 ThinQ online gezet. het toont een toestel met bovenin een notch in het scherm, dubbele camera achterop met daar tevens een vingerafdrukscanner en onderop een vertrouwde koptelefoonaansluiting van 3,5 mm groot. Maar we zien ook een mysterieuze extra knop aan de zijkant.

Voor een render vertelt deze afbeelding best veel. We zien namelijk alle hoeken en kieren van het toestel in groot detail voorbijkomen. Hierbij valt in eerste instantie vooral de notch op. LG kiest op de G7 ThinQ in eerste instantie voor een kleinere notch dan sommige concurrenten. Schijn bedriegt zo lijkt want wie inzoomt ziet links van de selfiecamera niets terug. Die selfiecam zit exact in het midden dus ons boerenverstand zegt dat de notch de helft kleiner had kunnen zijn. We zijn benieuwd welke verklaring LG hier aan geeft tijdens z'n onthulling 2 mei aanstaande.

LG G7 ThinQ render

Verder leert de afbeelding dat LG achterop een dubbele camera toepast waarvan één tenminste 16 megapixel groot is en met een f/1.6 lens voorzien is, aldus @rquandt. We zien verder laser autofocus terug, iets waar LG als eerste mee begon. Achterop is ook ruimte gereserveerd voor een ronde vingerafdrukscanner. Daar is voorop vanwege de dunne schermranden simpelweg geen ruimte meer voor.

Normale koptelefoonaansluiting

Onderop zien we tot onze grote vreugde nog een oude vertrouwde koptelefoonaansluiting terug. De zogenaamde 3,5 mm audio-jack is op z'n retour nadat vele grote fabrikanten hem hebben laten vallen. Daar moet je in de USB-C poort een adaptertje steken op toch gebruik te kunnen maken van je eigen favoriete koptelefoon. LG blijft als één van de weinigen dus stug volhouden en daarvoor onze dank. Er is ook weinig reden om hem te laten vallen; de poort neemt nauwelijks ruimte in beslag en de extra geluidkwaliteit die USB-C kan leveren zal weinigen opvallen. Bovendien past LG al enige tijd een uitstekende DAC toe waardoor het voordeel van USB-C-headsets geheel komt te vervallen. Bijkomend voordeel van zowel een USB-C poort met audio-jack is dat je gelijktijdig muziek kunt luisteren en de G7 ThinQ kunt opladen.

LG G7 ThinQ boven- en onderkant

Extra knop

Valt verder nog de extra knop aan de zijkant op. Rechts zit de vermoedelijke powerknop met links de bekende volumeknoppen (omhoog en omlaag). Daaronder zien we echter nog een extra knop die ons doet denken aan de Galaxy S9 waar Samsung de Bixby-knop heeft geplaatst. Nu zijn er geruchten dat LG ook aan een eigen slimme assistent werkt en de G7 vooral wil aanprijzen vanwege z'n slimme functies. En toch gaat het gerucht dat je met deze knop de Google Assistant kunt oproepen. De noodzaak voor een eigen knop is er niet, de assistent is op vele andere manier op te roepen. Reden waarom Google voor haar eigen telefoons geen aparte knop gereserveerd heeft. Bovendien zou de knop op de G7 ThinQ niet voor wat anders ingesteld kunnen worden en daarmee lijkt LG dezelfde fout te begaan als Samsung. Daar kreeg de Bixby-knop redelijk wat kritiek omdat het momenteel nog weinig toevoegt. Nu is Google Assistant vele malen bruikbaarder dan Bixby dus we hopen het beste.

Bron: @evleaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel