LG kondigt “slimme” G7 ThinQ op 2 mei in New York aan


LG heeft een persuitnodiging verstuurd waarop het de G7 ThinQ zal aankondigen; het nieuwe vlaggenschip. LG richt zich met de G7 ThinQ op een nieuwe trend; AI oftewel 'artificial intelligence' of 'kunstmatige intelligentie'. Iets wat de laatste tijd meerdere fabrikanten doen, maar dat is niet het enige dat LG kopieert.

Want de LG G7 ThinQ doet ons aan een bestaand toestel denken. De telefoonindustrie lijkt momenteel geen enkele inspiratie te hebben en kopieert lustig de Apple iPhone X er op na. Zo ook LG die geen enkele goede reden lijkt te hebben om ook in haar ontwerp een zogenaamde notch te gebruiken. Zo zit het scherm boven en onder het toestel bij lange na niet zo dicht tegen de rand zoals bij de zijkanten. LG lijkt dus vooral een modetrend te volgen in plaats van een eigen plan. Maar genoeg daar over.

LG G7 ThinQ
De LG G7 ThinQ in al zijn verwachte kleuren

In een blogpost legt LG uit waarom de G7 de toevoeging ThinQ krijgt. Het wil de nadruk leggen op enkele slimme functies die het voor de G7 ThinQ voor ogen heeft. Te denken valt aan Voice AI (spraakgestuurde opdrachten), Vision AI voor eenvoudiger bediening van de camera en Sympathetic AI dat het eenvoudiger moet maken om met andere apparaten samen te werken. Het is trouwens niet de eerste keer dat LG de ThinQ-naam toekent aan een smartphone. Eerder nog toonde het de V30S ThinQ die overigens niet naar Nederland komt. LG gebruikte voorheen de term ThinQ voor slimme speakers. LG kondigt de G7 ThinQ aan tijdens een eigen event op 2 mei in New York City en 3 mei in thuisland Zuid-Korea. Het ligt voor de hand dat de opvolger van de G6 ditmaal wel naar Nederland komt.

Afbeelding: AndroidHeadlines


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel