Patent toont opvouwbare telefoon van LG


Waar blijven toch al die beloofde vouwbare telefoons? Volgens dit patent zou LG al in 2016 concrete ideeën hebben over een dergelijke telefoon. Maar of dat iets zegt over een op handen zijnde productaankondiging moet nog maar blijken.

We zien de laatste tijd vaker van dit soort patent voorbij komen. Zou werken onder andere Samsung en Microsoft aan soortgelijke producten. Opvouwbare telefoons lijken de heilige graal om nog grotere schermen in kleinere telefoons te plaatsen. LG's patent toont duidelijk twee losse delen die via een scharnier verbonden zijn. Het scherm loopt niet naadloos over van het ene naar het andere deel maar zit getuige de afbeeldingen wel zeer dicht op elkaar. Interessant; beide delen krijgen een eigen batterij en een eigen koptelefoonaansluiting.

LG vouwbare telefoonLG vouwbaar telefoon concept

Het scharnier lijkt vrij veel bewegingsvrijheid te krijgen zodat je de schermen zowel aan de buitenkant als binnenkant kunt draaien. In dat laatste geval kun je hem als een soort laptop gebruiken. Nu moet wel worden gezegd dat dit patent uit 2016 stamt en dat is in telefoonbegrippen een eeuwigheid geleden. Technologische doorbraken volgen elkaar snel op en dat maakt dat LG's idee mogelijk alweer achterhaalt is. Waar fabrikanten ook last van lijken te hebben is het vinden van een goede toepassing voor een dergelijke vormgeving. Samsung beschikt al langer over schermen om vouwbare telefoons te maken maar bracht die tot dusver nooit uit. Het wil koste wat kost een product lanceren met toegevoegde waarde wat niet zomaar een gimmick is. Mogelijk loopt LG hier ook tegenaan anders hadden we in de tussentijd wel een soortgelijk product aangekondigd zien worden.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel