Opgedoken BlackBerry Athena lijkt opvolger KEYone


BlackBerry lijkt een opvolger klaar te stomen voor de KEYone met volledig toetsenbord. Er zijn plaatjes opgedoken van deze Athena met een soortgelijk toetsenbord onder het beeldscherm. Nieuw dit keer is in ieder geval een dubbele hoofdcamera.

Ook duidelijk is dat de opvolger van de KEYone dit keer een volledig zwarte behuizing krijgt. De oorspronkelijke KEYone kende behoorlijk wat chrome-accenten. Zelfs bij de later aangekondigde 'Black Edition' kende het toetsenbord nog het nodige chrome. Niet deze keer zo lijkt uit onderstaande verschenen renders. Iets anders dat opvalt is de dubbele camera achterop, iets wat bij de BlackBerry KEYone nog ontbrak.

BlackBerry Athena
Nieuwe BlackBerry met codenaam 'Athena'

Qua uiterlijk verschilt de Athena niet eens zoveel, sterker nog, het lukt ons om de KEYone over deze Athena te leggen zonder grote verschillen te bespeuren. We vermoeden daarom nog altijd een 4,5 inch scherm, aanraakgevoelige bedieningsknoppen en een 4-rijen toetsenbord. De rubberachtige achterkant met het ooit zo krachtige BlackBerry-logo lijkt ook dit keer aanwezig. Het is niet 100% zeker wie de Athena voor BlackBerry gaat maken. Zoals bekend maakt het bedrijf niet meer zelf telefoons maar laat dat aan partners over. Zo werd de KEYone door TCL gemaakt; het bedrijf achter onder meer Alcatel. Na het verschijnen van de eerste exemplaren bleek het beeldscherm niet vastgelijmd te zitten waardoor het onder sommige omstandigheden los schoot. Iets wat snel verholpen werd en hopelijk ook niet bij de Athena voorkomt.

(via)


Prijsvergelijker BlackBerry KEYone

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry KEYone


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel