Einde tijdperk: LG stopt met maken nieuwe telefoons


En weer stopt een grote speler met het maken van nieuwe telefoons. Ditmaal is het LG nadat eerder al geruchten hierover opdoken. De Zuid-Koreaanse fabrikant volgt hiermee enkele andere spelers op die eerder al geen heil meer zagen in de verkoop van mobiele telefoons.

Niet dat de telefoonindustrie aan het krimpen is, maar er is simpelweg weinig te verdienen. Het overgrote deel van de markt wordt gedomineerd door Apple, Samsung en een handjevol Chinese fabrikanten. De rest moet vechten om de kruimels. Eerder al stapten Nokia (al leent het haar naam aan HMD Global) en BlackBerry uit de telefoonmarkt.

LG G8x ThinQ during CES 2020
Nooit meer eigenzinnige LG-telefoons zoals deze G8X ThinQ met 2e scherm-accessoire

LG zegt in een persbericht zich meer te willen richten op groeimarkten zoals onderdelen voor elektrische voertuigen, slimme apparaten, kunstmatige intelligentie en business-to-business oplossingen. Bekend was dat LG veel verlies leed op haar telefoontak. En toch was LG een graag geziene toevoeging al was het maar vanwege hun soms gekke en opvallende aanbod.

Opmerkelijke LG-telefoons

LG was altijd bereid wat anders te proberen, al hield het daar niet altijd lang (genoeg) aan vast. LG was ook altijd wel vooruitstrevend met nieuwe technieken en componenten. Het hielp wat dat betreft mee dat LG meer deed dan maken van telefoons alleen. Aan een aantal telefoons hebben we nog altijd warme herinneringen. Onze favorieten op een rij:

Toekomstige softwareupdates

LG belooft softwareupdates en ondersteuning te bieden voor bestaande modellen, voor zover dat wat betekend. LG stond niet bekend om hun regelmatige en consequent softwarebeleid. Het is zelfs goed mogelijk dat het gebrek aan en het lange wachten op updates onderdeel is van de ondergang van LG. LG verwacht het afbouwen van de telefoontak op 31 juli voltooid te hebben. Nieuwe modellen worden niet meer verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel