Samsung toont nieuwe opvouw- en uitschuifbare schermen


Samsung Display heeft enkele nieuwe schermen gereed die het de wereld wil laten zien. Het gaat dus nog niet om kant-en-klare producten die je kunt kopen maar om concepten. Eén daarvan is een scherm die je in tweeën kunt vouwen en één die uitschuift.

Samsung Display wil deze nieuwe schermen tentoonstellen tijdens Display Week 2021. Het gaat om in totaal vier verschillende OLED-schermen: S-Fold dat in tweeën kan vouwen, een 17 inch laptop-scherm dat inklapbaar is, een uitschuifbaar scherm en een UPC scherm (Under Panel Camera). Die laatste is bedoeld voor laptops waarbij de selfiecamera onder het scherm zit zodat de schermranden kleiner worden.

Samsung S-Fold prototype
Prototype met een S-Fold scherm

Voor mobiele telefoons zijn de S-Fold en het uitschuifbaar scherm het meest interessantst. Deze maken vormgevingen mogelijk die Samsung momenteel nog niet aanbiedt. Het scherm meet in geopende toestand een diagonaal van 7,2 inch. Groot maar het scherm van de Fold 2 is met 7,6 inch net iets groter. Het getoonde prototype oogt in gesloten toestand alleen wel relatief dik.

Uitschuifbaar OLED-scherm

Iets wat Samsung tot nu toe nog niet gedaan heeft is een uitschuifbaar scherm maken. Daar komt met het Slideable OLED scherm een einde aan. Het hieronder weergegeven prototype doet denken aan de Oppo X 2021. Ook deze concept-telefoon kan breder worden dankzij een rollend beeldscherm. In het voorbeeld van Samsung wordt deze extra schermruimte gebruikt voor extra bedieningsknoppen.

Samsung Slideable OLED display prototype
Slideable OLED scherm

Dat iets technisch mogelijk is wil natuurlijk niet zeggen dat het ook praktisch is. Met andere woorden; het staat nog niet vast dat bovenstaande prototypes uiteindelijk ook in de winkel belanden. Er moet vraag naar zijn, het uiteindelijke product moet bestand zijn tegen de boze buitenwereld en er moet software zijn om er maximaal gebruik van te maken. Er is dus nog voldoende werk aan de winkel. Maar de toekomst lijkt veelbelovend en we kunnen niet wachten op enkele nieuwe vormgevingen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Brown Refurbished
€ 664,99 € 668,98   Bekijk
bol.com Partner
Majestic Black
€ 899,00 € 899,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel