Vooral iPhone-gebruikers stappen over op de Samsung Galaxy S5


Apple heeft een nieuwe reden om zich zorgen te maken. Het ziet er namelijk naar uit dat vooral iPhone-gebruikers overstappen naar de nieuwe Galaxy S5 van Samsung. Volgens een inruilsite komt een derde van de S5 kopers van een iPhone.

Die kwamen trouwens vooral van een iPhone 4S. In vergelijking daarmee is de Galaxy S5 niet alleen veel nieuwer, maar ook stukken groter. Na de Apple iPhone 4S volgt trouwens de Samsung Galaxy S3 als meest ingeruild toestel.

Apple vs Samsung Galaxy S5

Op de derde plek staat verrassend de relatief jonge iPhone 5s. Dat is Apple's huidige vlaggenschip maar is blijkbaar voor velen toch te klein. Deze top-3 doet suggereren dat gebruikers van een Galaxy S4 nog even blijven zitten waar ze zitten. Dat komt mogelijk ook omdat de S4 sterk in prijs gezakt is. Je hebt los al een Galaxy S4 voor 344 euro. Een fractie van de adviesprijs van 699 euro toen hij in maart 2013 aangekondigd werd. Verwacht wordt dat Apple in het najaar met grotere iPhones komt. Hopelijk is dat snel genoeg om niet teveel marktaandeel kwijt te raken. Ook benieuwd naar de Galaxy S5? Lees dan onze uitgebreide Galaxy S5-review.

Bron: Telegraph


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel