Samsung rekent op 55 miljoen verkochte exemplaren Galaxy S6


Samsung houdt rekening met een recordverkoop van de Galaxy S6 en S6 edge. Gezamenlijk verwacht het bedrijf er 55 miljoen van te slijten. Bijna de helft daarvan verwacht Samsung al in het tweede kwartaal weg te kunnen zetten.

Dat zijn goede vooruitzichten voor de Galaxy S6 en S6 edge. Van diens voorganger ging het in het begin ook erg hard. Van de Galaxy S5 gingen de eerste maand ruim 10 miljoen exemplaren van over de toonbank. Daarna ging het hard achteruit waarmee het toestel het slechter deed dan de Galaxy S4 in 2013. Dat scenario wil Samsung koste wat kost voorkomen.

Samsung Galaxy S6 and S6 edge
Binnenkort in de winkel; de Galaxy S6 en S6 edge

Zo worden in het tweede kwartaal een aantal van 22,2 miljoen verkochte S6's en S6 edge's verwacht, 16,2 miljoen in het derde kwartaal en 12,5 miljoen in het vierde kwartaal. Die schattingen zijn met 20% omhoog geschroefd na positieve geluiden uit de markt. Ook de eerste previews zijn goed. Het toestel oogt mooi, voelt snel aan en de camera lijkt in eerste instantie prima. Een definitief oordeel laat nog even op zich wachten. Samsung is inmiddels begonnen met het verspreiden van reviewexemplaren waardoor we de eerste échte reviews over een week kunnen verwachten.

Bron: Korea Herald


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel