Microsoft komt met voordeligste Windows-telefoon tot nu toe; Lumia 430


Microsoft boert vooral aan de onderkant van de markt goed met haar Windows-telefoons. Geen wonder dus dat daar relatief veel aandacht naar uit gaat. Deze Lumia 430 voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe en kost slechts 70 dollar.

70 Dollar is omgerekend met de huidige koers iets meer dan 65 euro. Voor dat bedrag heb je dus een Windows smartphone. Eéntje die gegarandeerd een upgrade krijgt naar Windows 10 dat in de zomer van 2015 uit moet komen. Enig nadeel voor dit moment; een Nederlandse of zelfs maar Europese release zit er voorlopig niet in.

Microsoft Lumia 430
De nieuwe Microsoft Lumia 430

Microsoft geeft namelijk de Lumia 430 voorlopig alleen een release in het Midden-Oosten, Azië, Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland en India. Nog voor z'n aankondiging dook het toestel ook al in Zuid-Amerika op maar die regio wordt dus voorlopig ook overgeslagen. Ook een lancering van het toestel daar of in Europa op een later moment alsnog plaatsvindt valt niet uit te sluiten. Een Nederlandse release lijkt echter niet voor de hand.

Lumia 430 specificaties

De Microsoft Lumia 430 is een Dual SIM-toestel met een dual-core Snapdragon 200-processor op 1,2 GHz. Het toestel kent een scherm van 4 inch groot met een WVGA-resolutie. Aan de achterzijde zit een 2 megapixel camera met een VGA-exemplaar voorop. Dat zijn vrij eenvoudige eigenschappen maar omgerekend naar de prijs toch een behoorlijke deal.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel