Firmware Update Friday - Week 12

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Sony Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Samsung Galaxy S5 Plus, Google Nexus 5 en de LG L90. Tevens nieuws over de eerste generatie HTC One (M7).

Sony Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact - Android 5.0 Lollipop

Sony heeft afgelopen week niet stil gezeten en bracht Android 5.0 Lollipop uit naar maar liefst drie verschillende Xperia-telefoons. Het gaat om de Xperia Z3, het huidige vlaggenschip, diens kleinere broertje de Xperia Z3 Compact en het vlaggenschip van vorig jaar; de Z2. De vaste bezoekers hoeven we niet uit te leggen welke veranderingen Android Lollipop met zich meebrengt, het vernieuwde uiterlijk, de lockscreen-notificaties en de ondersteuning voor meerdere gebruikers, het zijn stuk voor stuk zaken die ze al kennen.

Sony verwacht de uitrol van Android 5.0 Lollipop binnen twee weken te hebben uitgerold naar alle eigenaren van een Xperia Z3 en Z3 Compact. Intussen melden ook gebruikers van de oudere Xperia Z2 dat zij de updaten ontvangen, al gebeurt dat niet zo wijdverspreid als eerder genoemde. Berichten uit enkele Scandinavische landen druppelen binnen dus de update is relatief dichtbij.

Samsun Galaxy S5 Plus - Android 5.0 Lollipop

Dezelfde update komt voor de Galaxy S5 Plus van Samsung uit. Het vlaggenschip van vorig jaar maar dan met extra snel 4G-internet krijgt daarmee ook de Lollipop-behandeling. Ook hier komen meldingen binnen vanuit Scandinavië. Wanneer de update echter voor Nederlandse modellen uitkomt is onbekend, dat kan nog enkele weken duren. De S5 Plus is hier wel officieel uitgekomen dus dat de update komt is zeker.

LG L90 - Android 5.0 Lollipop

De LG L90, kennen we hem nog? Het mid-range toestel van begin 2014 kwam oorspronkelijk uit met Android 4.4 KitKat maar bij LG vinden ze hem blijkbaar belangrijk genoeg om hem op een update naar Lollipop te trakteren. En waarom ook niet? Het toestel ging vanwege z'n redelijke specificaties en gunstige verkoopprijs geregeld over de toonbank. Berichten hebben ons bereikt dat LG begonnen is met de uitrol van Lollipop naar de Dual SIM-uitvoering van het toestel. Nu werd die hier niet verkocht maar toch is het niet uit te sluiten dat de reguliere L90 ook gewoon Lollipop krijgt. Uitkijken dus.

Google Nexus 5 - Android 5.1

We besteedde er vorige week al even aandacht aan; Android 5.1. De Nexus 5 lijkt de eerste te zijn die de nieuwste Android-versie gewoon over de lucht (OTA) krijgt. De versie brengt wat kleine maar zeer welkome verbeteringen naar het toestel. Allereerst wordt hij er een stukje sneller van. Nieuw is de verbeterde beveiliging waarmee gestolen telefoons ook na factory reset niet meer zonder wachtwoord geactiveerd kunnen worden. Verder heeft Google wat bugs geplet waaronder die aan Google Now. De update is zo'n 220 MB in omvang.

HTC One M7 - niets hoger dan 5.0

Geen update maar wel firmware-nieuws voor de allereerste HTC One. HTC heeft namelijk bekend gemaakt dat er geen Android 5.1 update komt voor het allereerste metalen One-vlaggenschip. De speciale GPe-uitvoering krijgt dat nog wel, iets wat ergens in april moet gebeuren. De 5.0.2-update van onlangs is de laatste.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel