Firmware Update Friday - Week 11


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week bracht Google versie 5.1 van Android uit en kwam Apple met updates voor de iPhone waaronder de iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6 en 6 Plus.

Android 5.1

Afgelopen maandag heeft Google Android versie 5.1 uitgebracht. Officiële firmware updates die Over The Air (OTA) zijn aangeboden hebben we nog niet gespot maar het is wel mogelijk om handmatig te updaten. Daarvoor is naast de factory image ook de nodige technische kennis nodig. Android 5.1 Lollipop brengt in ieder geval naast de nodige stabiliteits- en performance-verbeteringen standaard ondersteuning voor meerdere simkaarten, HD Voice op ondersteunde apparaten en verbeterde toestelbescherming. Met die laatste kun je een gestolen of verloren telefoon zelfs blijven beveiligen als iemand de fabrieksinstellingen heeft teruggezet.

Apple iPhone 4s en hoger - iOS 8.2

Nadat Apple eerder nog deze week aandacht bestede aan de Apple Watch kwam het bedrijf tevens met iOS 8.2 op de proppen waarin ondersteuning zit voor het horloge. Toch is dat niet het enige wat er gewijzigd is in iOS. Zo bevat versie 8.2 ook nog de nodige bugfixes en is de Health (Gezondheid) app uitgebreid. iOS 8.2 is beschikbaar voor iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en is tegen de 500 MB in omvang.

iOS 8.3 beta

En dan tot slot ook nog even aandacht voor een experimentele iOS-versie. Voor het eerst in de geschiedenis geeft Apple een publieke beta van iOS uit. Dat betekent dat iedereen die wil de beta-versie kan downloaden en installeren. In het verleden was dat alleen mogelijk voor geregistreerde ontwikkelaars met een betaald account. Het is trouwens niet de eerste beta van iOS 8.3, dit is alweer de derde. Om de versie te downloaden bezoek je deze pagina en meld je je aan. De optie om iOS 8.3 beta 3 te downloaden is trouwens nog niet voor iedereen zichtbaar. Apple waarschuwt gebruikers trouwens dat sommige onderdelen nog niet werken of fouten bevatten. Het is dus een afweging om deze versie te downloaden voor de iPhone die je dagelijks gebruikt en waar je van afhankelijk bent. Nieuw in deze versie is de Nederlandse versie van Siri, de spraakgestuurde assistent van Apple.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel