De eerste ervaringen van de Samsung Galaxy S6 en S6 edge opgesomd

· 2 reacties


Afgelopen weekend kondigde Samsung de Galaxy S6 en S6 edge aan. Beide toestellen zijn een grote wijziging ten opzichte van vorige modellen. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua functies. Wat vindt de gevestigde media van beide toestellen?

Natuurlijk gaan ook wijzelf de Galaxy S6 en S6 edge uitgebreid testen. In de tussentijd is het goed om te vernemen dat de gevestigde media vindt van beide toestellen. Wat is de algemene indruk? Hoe goed komen Samsung's nieuwste vlaggenschepen er vanaf?

Samsung Galaxy S6 and S6 edge

Metaal en glas

Natuurlijk valt de materiaalkeuze als eerste op. Weg is de overdaad aan plastic en daarvoor in de plaats is een mix van metaal en glas terug gekomen. The Wall Street Journal merkt op dat het licht hier mooi op weerkaatst. Het licht lijkt als het ware te spelen met vooral de gouden en groene uitvoering. Die smaragd groene uitvoering is trouwens exclusief voor de Samsung Galaxy S6 edge, de S6 krijgt ook een exclusieve kleur, in dit geval een blauwe.

Missende features

Weg zijn de verwisselbare batterij en de geheugenkaartslot. Zaken die van oudsher te vinden waren op Samsung-telefoons en die het veld hebben moeten ruimen vanwege het nieuwe uiterlijk. The Verge zegt dat Samsung-fans van het eerste uur deze eigenschappen wel gaan missen. Ook merken ze op dat de waterdichtheid van de Galaxy S5 nu ontbreekt in z'n opvolger. Waarschijnlijk zullen die fans deze zaken uiteindelijk niet eens missen in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 als ze zich realiseren dat het vernieuwde uiterlijk ervoor in de plaats is gekomen.

Razendsnel

Samsung heeft op alle fronten geprobeerd om het toestel sneller te maken. Zo heeft het de TouchWiz interface slanker gemaakt maar is er ook een nieuw type processor ingebouwd. Deze door Samsung zelf gemaakte processor is 20 procent sneller, zo schrijft Engadget. Dat is te merken volgens de schrijver die zijn betoog aanvult met de opmerking dat de Exynos-processor naast sneller ook nog eens zuiniger is. Iets wat altijd mooi meegenomen is. Een ander aspect wat de Galaxy S6 en S6 edge snel maakt is z'n geheugen. Het is niet iets waar je in eerste instantie aan denkt maar het nieuwe type geheugen is bijna 5x sneller dan de concurrentie. Dat merk je bijvoorbeeld bij het opstarten, dat is binnen 7 seconden gebeurt.

Samsung Galaxy S6 edge curve

Verschil

Grote verschil tussen de Samsung Galaxy S6 edge en de reguliere S6 is het gebogen scherm. In tegenstelling tot de Galaxy Note Edge is dat scherm aan beide kanten gebogen. Hier krijg je niet dezelfde functies bij als bij de Note Edge maar er zijn wel degelijk voordelen. Zo heeft Samsung een manier verzonnen om een specifieke kleur aan een contactpersoon te kennen. Belt die iemand dan licht de zijkant op zodat dat ook zichtbaar is wanneer het toestel op de kop ligt. Ook kan de zijkant de tijd en notificaties weergeven. Verder zit er een iets grotere batterij in de S6 edge maar veel is het niet; 2.550 mAh in plaats van 2.600 mAh. In de praktijk zul je daar niet veel van merken.

Samsung Galaxy S6 camera

Verbeterde camera

Samsung heeft veel aandacht besteedt aan de camera. Hier wordt een sensor van Sony gebruikt die we ook wel in andere smartphones vinden maar Samsung past wel een zeer lichtsterke lens van f/1.9 toe. Daardoor schieten beide toestellen in situaties met weinig licht uitstekende foto's zo merkt PhoneArena op. Zij vervolgen met de opmerking dat de camera zeer snel opstart. Twee keer op de homeknop drukken en hij start nagenoeg direct op. Samsung laat de camerasoftware op de achtergrond draaien zodat hij extra snel opgestart kan worden. Qua kwaliteit zien zij gelijkenissen met de Note 4 die onlangs nog erg goed bij ze uit de bus kwam.

De nieuwste vlaggenschepen van Samsung liggen 10 april in de winkel. Prijzen beginnen vanaf 699 euro van de Galaxy S6 en de S6 edge start vanaf 849 euro. Alle prijzen in combinatie met een abonnement zijn te vinden op de individuele productpagina's.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel