Fotovergelijking Samsung Galaxy S6 en Apple iPhone 6


De iPhone 6 is misschien wel de belangrijkste smartphone om te verslaan voor de Samsung Galaxy S6. Op alle fronten valt Samsung aan dus ook op cameragebied. Wij zagen kans even te spelen met het toestel en maakte een eerste vergelijking.

Voordat we de resultaten bekijken is het goed om op te merken dat de iPhone werkt met een 4:3 verhouding terwijl de Galaxy S6 gebruikmaakt van een 16:9 aspect ratio. Dat levert dus een iets uitgerekter beeld op, qua aantal pixels zit de S6 op het dubbele van de iPhone 6.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6
Boven: Samsung Galaxy S6
Onder: Apple iPhone 6

Wat meteen opvalt is dat je met de Galaxy S6 een stuk verderaf lijkt te zitten. De iPhone zit meer op het onderwerp, iets wat niet meteen handig is bij een mobiele telefoon. Dit is meteen al een opvallende conclusie. De iPhone beschikt van oudsher over een goede lens waarbij je relatief ver van het onderwerp af zit en dus veel in beeld krijgt. Nu lijken de rollen omgedraaid. Een ander pluspunt voor de Samsung Galaxy S6 is de hogere lichtopbrengst. Wie vooral naar de mensen op de achtergrond kijkt ziet bij de S6 een betere belichting dan bij de iPhone. Niet verwonderlijk want de lens van de Galaxy S6 beschikt over een aperture van f/1.9 terwijl de iPhone 6 het met een f/2.2 lens moet doen. Dat is een 1/3 stop minder. Wel lijkt de Samsung Galaxy S6 een wat geler resultaat op te leveren, de iPhone lijkt qua kleurechtheid te winnen.

We zullen een definitief oordeel moeten laten afhangen van een uitgebreider onderzoek. Maar voor nu is het al interessant om de eerste bevindingen met elkaar te vergelijken. Er valt voor beide toestellen wat te zeggen al lijkt het voordeel voor dit moment voor de Galaxy S6 te zijn. De Samsung Galaxy S6 ligt vanaf 10 april in de winkels, rond die tijd een uitgebreidere review hier op NieuweMobiel.NL.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
32 GB Gold Platinum
€ 520,78 € 520,78   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel