Samsung ontvangt recordaantal orders Galaxy S6 en S6 edge


Het moet raar lopen of de Samsung Galaxy S6 en S6 edge worden geen verkoopsucces. Het bedrijf ontving al 20 miljoen orders voor beide vlaggenschepen; een record. 15 miljoen daarvan zijn voor de S6, de rest is voor de gebogen S6 edge.

Het bericht is afkomstig van een niet nader genoemde Samsung-manager. Het exacte getal is dus nog even raden maar de eerste respons op zowel de Galaxy S6 als de S6 edge zijn positief. Dezelfde bron meldt dat de eerste orders uit Nederland afkomstig waren. Samsung gooide het uiterlijk van het vlaggenschip radicaal om, trok beide toestellen op uit metaal en wuifde de geheugenkaartslot en verwisselbare batterij vaarwel. Zaken die traditioneel gezien altijd aanwezig waren op Samsung's vlaggenschepen. Ook de waterdichte behuizing die samen met de S5 werd aangekondigd bleek verleden tijd.

Samsung Galaxy S6 edge
De Galaxy S6 edge is van beiden misschien wel het meest 'sexy'

Erg veel verschil zit er niet tussen beide modellen. De S6 edge krijgt een gebogen scherm tot over beide randen en ook de batterij is een paar tientallen milliamperes groter. Verder is het model gelijk aan de S6. Dat kan niet gezegd worden over z'n prijs. Die bedraagt voor het instapmodel al gauw 150 euro meer. Het is daarom voor Samsung goed om te zien dat ook de interesse voor de duurdere Galaxy S6 edge niet gering is. De oorspronkelijke verkoop van het vorige model, de Galaxy S5, ging voortvarend van start maar vlakte al vrij snel af.

Bron: Korea Times


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel