Werp je eerste blik op de Google Pixel Fold 2


Google zou Google niet zijn als ver van te voren een nog onaangekondigd toestel zich laat zien. En ditmaal is het de beurt aan de Pixel Fold 2 wat alweer de tweede generatie foldable moet worden.

Nu de gehele Pixel 9-serie al is uitgelekt is het de beurt aan de Pixel Fold 2. Dit wordt Google's tweede poging om een foldable uit te brengen. De eerste legde de lat best hoog al bleef er ruimte voor verbetering. Zo was hij weliswaar ontzettend dun, binnenin bevatte deze nog dikke schermranden.

Leak shows the Google Pixel Fold 2 with redesigned camera bar
Eerste blik op de Pixel Fold 2

De Pixel Fold 2 lijkt over een nieuwe cameramodule achterop te beschikken met binnenin de Tensor G4. Hiermee slaat Google de Tensor G3 chipset over. Vooral de vorm van de cameramodule valt op. Deze wijkt af van de doorgaans langwerpige die Google toepast.

Formaat lijkt minder breed

Ook lijkt het toestel wat minder breed te worden. De eerste generatie Pixel Fold had het formaat van een paspoort. Voordeel hiervan was dat hij in ingeklapte toestel goed te bedienen was, iets wat niet gezegd kan worden over bijvoorbeeld de Fold 5 van Samsung.

Google Pixel Fold next to the Pixel Fold 2
Google Pixel Fold vs de Pixel Fold 2

Het binnenste scherm lijkt hierdoor meer vierkant te worden wat dan weer doet denken aan de OnePlus Open. Google stapt volgens Android Authority af op de brede schermranden boven en onder het scherm. In plaats daarvan zit de selfiecamera nu in een hap uit de rechterbovenhoek.

Dat doet denken aan wat Samsung deed met de eerste generatie Galaxy Fold. Of dit echt een verbetering is laten we graag aan jou over.

Als eerste de Google Pixel Fold 2 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws