Samsung Galaxy Z Fold 5

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Z Fold 5 in het nieuws

ts Samsung Fold5 Vs Fold4 Thepixel

“Samsung Galaxy Z Fold 5 heeft kreukvrij scherm”

Geruchten ·

Samsung zou zich bij de volgende Galaxy Z Fold richten op het terugbrengen van de zichtbaarheid van de vouw, verbeterde camera's en een geïntegreerde S Pen. Om een naadloos scherm te krijgen kijkt Samsung vooral naar een nieuw type scharnier. En dat brengt meer voordelen met zich mee dan een niet zichtbare vouw.

Als je een ingeklapte Z Fold 4 van onderen bekijkt dan valt op dat de twee helften niet plat op elkaar liggen. Dat zal bij de Z Fold 5 wel het geval zijn en dat komt allemaal door het toepassen van een nieuw scharnier. Dit waterdruppelvormig scharnier wordt elders ook bij sommige concurrenten toegepast maar Samsung heeft nu z'n eigen.

Korean patent showing Samsungs dumbbell hinge design for the Fold 5
Eerder toegewezen patent voor waterdruppelvormig scharnier

Deze zogenaamde Dumbbell Hinge zorgt voor een nagenoeg glad scherm eenmaal opengevouwen, aldus The Pixel. Zij verwachten nog altijd een schermdiagonaal van 7,6 inch maar de afmetingen veranderen wel. Hoger en minder breed, waarmee de weg waar de Fold 4 in sloeg weer teniet wordt gedaan.

Flink verbeterde camera's

Een ander onderwerp waar Samsung zich op wil richten is een verbeterde camera. De resolutie gaat omhoog van 50 naar 108 megapixel en dat moet de prestaties gelijktrekken met de huidige vlaggenschepen. Iets wat nu nog niet het geval is. De zoomcamera krijgt ook een upgrade, te weten een 64MP sensor met 2x optische zoom. Gek genoeg is dat minder dan de huidige 3x.

Expected dimensions of the Samsung Galaxy Z Fold 5 compared to the Fold 4

Geïntegreerde S Pen

Samsung zou verder ruimte hebben gevonden om een S Pen in te bewaren. Nu de Note-serie verdwenen is vind je de pen momenteel alleen bij de S22 Ultra. Ook de huidige Fold kan met de pen overweg maar biedt nog geen plek om hem in op te bergen. Wel is er een aparte hoesje beschikbaar maar die maakt van het toch al grote toestel een nog groter object.

Er gaan al langer geruchten dat de Fold een geïntegreerde S Pen krijgt. Er zou bij de ontwikkeling van de Fold 4 al geëxperimenteerd mee zijn maar Samsung zag er uiteindelijk van af. Samsung heeft nog even de tijd om een besluit te nemen. De Fold 5 wordt pas in het najaar van 2023 verwacht.

(via)

  • Tags:
  • fold5
  • galaxyzfold5
  • samsung

Vragen en antwoorden over de Samsung Fold 5