Google Pixel Fold

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Fold in het nieuws

Fpt Google Pixel Fold

Plaatjes en prijs opgedoken van Google Pixel Fold

Geruchten ·

Met grote voorzichtigheid brengen we je vandaag meer informatie over Google's opvouwbare telefoon. Het toestel dat eerst wel en toen weer niet kwam. Of onderstaande informatie daadwerkelijk klopt is dus nog even de vraag, maar we willen je het ook niet onthouden. Lees verder


Pixel Fold Waqarkhan

Google zou opvouwbare Pixel Fold hebben geannuleerd

Geruchten ·

Er werd aan gewerkt maar Google zou haar plannen voor een opvouwbare Pixel helaas toch in de ijskast hebben gezet. Volgens onbevestigde berichten is de Google Pixel Fold geannuleerd.

Google is een zoekmachine dat haar geld verdient met advertenties. Het maken van telefoons is bijzaak. Een hobby. De Pixel-telefoons hoeven niet te slagen voor Google om te overleven. Er staat niet zoveel op het spel en daarom is dit gerucht niet vreemd. Alhoewel wij de komst van de Pixel Fold enorm zouden toejuichen verandert er niets aan de wereld als hij niet uitkomt.

Google Pixel Fold artist render
Pixel Fold: wat had kunnen zijn

En dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. Google zou de foldable markt over willen laten aan Samsung. Die doet dat overigens zeer verdienstelijk met modellen zoals de Galaxy Fold 3 en Flip 3. Het bestellen van onderdelen die Google nodig zou hebben voor een eigen foldable werden volgens Ross Young van Display Supply Chain geannuleerd.

Android 12L

Onlangs kondigde Google een nieuwe Android-versie aan genaamd 12L. Deze zou met name gericht zijn op foldables met betere ondersteuning voor grotere schermen. Algemeen aangenomen werd dat deze update de weg vrij zou maken naar een eigen foldable. Samsung heeft immers zelf aanpassingen gedaan aan Android om functionaliteit voor haar foldables mogelijk te maken.

Android 12L developer preview
Android 12L maakt beter gebruik van grotere schermen

Android 12L maakt het voor andere fabrikanten mogelijk om makkelijker eigen foldables uit te brengen. Van Xiaomi, Oppo en Vivo wordt gezegd dat ze werken aan eigen opvouwbare modellen. De foldable-markt is momenteel weliswaar erg niche maar dat komt voornamelijk vanwege de stevige prijs. Die daalt wel waardoor modellen bereikbaarder worden voor een groter publiek.

Afbeelding: WaqarKhanHD

  • Tags:
  • foldable
  • google
  • pixelfold

Pixel Fold 9to5 Google

“Opvouwbare Google Pixel Fold krijgt 12.2MP camera”

Geruchten ·

De voor 2022 verwachte Google Pixel Fold, het bedrijfs eerste opvouwbare toestel, krijgt niet dezelfde krachtige camera als op de Pixel 6. De Pixel Fold moet het doen met dezelfde camerasensor als de Pixel 5. Een 12.2 megapixel exemplaar dus.

Op zich is dit geen drama, want de Pixel 5 schiet geen onaardige foto's. Maar de Pixel 6 met z'n 50MP Samsung GN1-sensor levert daarentegen wel een stuk betere resultaten af dus jammer is het wel. Reden waarom Google volgens 9to5Google toch kiest voor de oudere 12.2MP sensor is de dikte.

Als de Google Pixel Fold inderdaad een soortgelijke vormgeving heeft als de Fold 3 van Samsung dan moeten de 2 losse delen niet te dik zijn. De cameramodule op de Pixel 6 steekt nogal wat uit en maar voor een foldable is dat niet wenselijk. De delen moeten het liefst plat tegen elkaar vouwen. Al heeft Microsoft daar met de Surface Duo 2 maling aan.

Pipit vs Passport

De bron denkt te weten dat Google de 12.2 MP sensor uit de Pixel 5 gebruikt door het napluizen van de broncode van de Pixel camera-app. Hierin zou een vermelding staan naar "Pipit". Een tot nu toe onbekende codenaam. Voorheen werd "Passport" gebruikt om Google's eerste foldable Pixel mee aan te duiden. Of dit twee verschillende foldables zijn of dat het hier toch om hetzelfde toestel gaat is nog onduidelijk.

Android 12L

Naast een 12,2 megapixel hoofdcamera beschikt de Pixel Fold over nog een 12MP ultra-groothoekcamera en twee 8 megapixel camera's; één binnenin en één aan de buitenkant. Of deze informatie correct is blijft afwachten. Google kondigde onlangs Android 12L aan dat met name bedoeld is voor foldables. Tijdens de aankondiging hiervan schreef het dat het wachten nu is op de "volgende golf foldables" voor begin 2022.

  • Tags:
  • google
  • pixelfold

Vragen en antwoorden over de Google Fold