Google Pixel Fold

Geef je mening en win €50
Binnenkort verwacht
Google Pixel Fold
Kies opslag
256 GB
512 GB

Google Pixel Fold bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag UK Verenigd Koninkrijk £ 1.749,00 http://schema.org/PreOrder GBP 1749

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Fold in het nieuws

ts Google Pixel Fold Introduction

Google begeeft zich in foldables met introductie Pixel Fold

Telefoonnieuws ·

De zoekmachinegigant heeft tijdens Google I/O haar allereerste foldable aangekondigd. De als een boek te openen Pixel Fold heeft de beste zoomcamera van alle foldables.

De introductie van de Pixel Fold hing al een tijdje in de lucht maar tijdens Google I/O heeft de zoekgigant haar plannen dan toch eindelijk ontvouwd. De Pixel Fold opent als een boek, maar is minder hoog en tegelijk breder dan de Galaxy Fold 4 van Samsung. En toch maakt de Pixel Fold gebruik van een vouwbaar Samsung-scherm.

Google Pixel Fold in porcelain white laying down closed and opened
De Pixel Fold in Porcelain White

7,6 inch scherm van Samsung

Het toestel wordt eveneens uitgerust met een Tensor G2-processor en belooft dus even krachtig te zijn als de Pixel 7 en 7 Pro. Binnenin zit een groots 7,6 inch beeldscherm met een 6:5 verhouding. Het scherm geeft bewegingen vloeiend tot 120Hz weer en kan tot 1450 nits helder. Google maakt gebruik van een Samsung-scherm met Ultra Thin Glass. Net als de Samsung foldables is de vouw zichtbaar en voelbaar.

De Pixel Fold kan volledig plat worden ingeklapt dankzij een eigen scharnier gemaakt van een gepolijste staallegering. Buitenop zit een 5,8 inch scherm met FHD+ resolutie en 120Hz verversing. Hier gaat de piekhelderheid naar een indrukwekkende 1550 nits. Google heeft Android dusdanig aangepast dat apps geopend op het buitenste scherm automatisch verdergaan op het grote scherm wanneer je het toestel uitklapt.

Beste zoom op een foldables

Google probeert zich met name op de camera te onderscheiden van andere foldables. Volgens Google is dit de beste cameratelefoon die ingeklapt kan worden. Zo is er 5x optisch zoom dankzij een periscooplens en worden beelden nog scherper dankzij Google's eigen software. De hoofdcamera telt 48 megapixel met een 1/2" grote sensor en f/1.7 brede lens. Deze beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS) en CLAF. Dat laatste is vermoedelijk een verwijzing naar de laser autofocus.

Google Pixel Fold inside showing the periscoop zoom camera
Binnenin de Pixel Fold zit een periscooplens met 5x zoom

Evenals andere Pixel-telefoons is de camera van de Pixel Fold uitgerust met Magic Eraser en Photo Unblur. Hiermee kun je foto's nabewerken door ongewenste objecten of personen weg te poetsen.

Wachten op Android 14

Google lijkt enkele foldable-functie tot Android 14 te bewaren. Zo krijgt die versie een modus waarbij het buitenste scherm vertaalde tekst kan weergeven; Dual Screen interpreter. Maar ook nu al beschikt Android over functies om het extra schermformaat optimaal te benutten. De meeste daarvan zagen we echter al eerder bij de concurrentie.

Google Pixel Fold price and availability

Pixel Fold prijs

Net als veel andere foldables krijgt ook de Google Pixel Fold een stevige vanafprijs. Google vraagt in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland maar liefst 1799 dollar voor een exemplaar. Vooralsnog is het toestel daar ook alleen verkrijgbaar. Wanneer en of andere landen volgen is nog maar de vraag. Dat zal ongetwijfeld samenhangen met hoe succesvol de verkoop is.

 • Tags:
 • google
 • googleio23
 • pixelfold

ts Google Pixel Fold Official Teaser

Google meldt vooraankondiging Pixel Fold en toont ontwerp

Telefoonnieuws ·

Geheel onverwachts heeft Google de Pixel Fold alvast laten zien. Via een tweet verstuurde Google een afbeelding van de eerste foldable uit Mountain View. Het toestel wordt officieel pas tijdens Google I/O verwacht dat dit jaar op 10 mei van start gaat.

"May The Fold Be With You", zo onthulde Google de Pixel Fold. In dezelfde tweet meldt Google ook dat we 10 mei pas meer van hem horen maar de video toont hem in volle glorie en van iedere hoek. Dit zijn de betere teasers.

Omdat inmiddels al zoveel van de Google Pixel Fold was uitgelekt leert de video hierboven ons weinig nieuws. Specificaties vermeldt de 8-seconde durende video niet.

Eigen ontwerp

Vergelen met de Fold 4 van Samsung lijkt de Pixel Fold wat breder te worden wanneer ingeklapt. Dat maakt hem in gesloten toestand iets beter te bedienen. Binnenin beschikt de Fold over vrij dikke schermranden, iets wat we tegenwoordig nog maar zelden zien.

We horen op 10 mei graag van Google over welke specificaties het toestel precies beschikt. En hoeveel het toestel kost. Volgens geruchten is de vanaf-prijs niet mals, maar dat geldt momenteel voor iedere foldable.

 • Tags:
 • google
 • googleio23
 • pixelfold

ts Pixel Fold Evleaks

Eerste persrender van Google Pixel Fold verschenen

Geruchten ·

We hadden al wat beeldmateriaal van de Google Pixel Fold voorbij zien komen maar van een echte persrender was tot op heden nog geen sprake. Tot nu want via Evan Blass bereiken ons nu het eerste persmateriaal van Google's eerste foldable in volle glorie.

Tot op heden werden we nog niet warm of koud van de Pixel Fold. Het toestel heeft dikke schermranden en dat doet gedateerd aan. Maar op onderstaande afbeeldingen lijkt het toestel toch erg aantrekkelijk. Verder wijst Evan ons op het voordeel van grote schermranden; je hebt ruimte om een vinger te laten rusten.

Inside of the Google Pixel Fold in Obsidian Black posted by Evan Blass
Google Pixel Fold in Obsidian Black

Specificaties Pixel Fold

Van dikke schermranden aan de buitenkant is geen sprake. Daar dunne bezels met sterk afgeronde hoeken. Volgens Blass meet het voorste scherm 5,8 inch met een resolutie van 2092 x 1080 pixels met een 120Hz weergave en 1550 piek helderheid. Oftwel, nette specs voor een beeldscherm.

Google Pixel Fold outside open posted by Evan Blass
Buitenzijde van de geopende Pixel Fold

Het binnenste scherm kent een diagonaal van 7,6 inch, even groot als die van de Samsung Fold 4. De resolutie komt uit op 2208 x 1840 pixels met een 120Hz verversing en 1450 piekhelderheid. Hier geen camera achter het scherm, maar gewoon ouderwets erboven.

Pixel Fold camera's

Op cameragebied moeten we volgens Evan rekening houden met een 48+10,8+10,8MP setup waarbij de hoogste megapixels toebehoren aan de hoofdcamera. De overige twee camera's zijn een 121,1° ultra-groothoek en een 5x telephotolens. De selfiecamera voorop telt een ongebruikelijke 9,5 megapixel en binnenin een meer reguliere 8 megapixel.

Google Pixel Fold Obsidian Black front left closed posted by @evleaks

De Google Pixel Fold maakt gebruik van een vertrouwde chipset; de Tensor G2 die we ook in de Pixel 7 en 7 Pro aantreffen. Mogelijk is de Tensor G3 nog niet klaar en debuteert die pas in de Pixel 8.

Het toestel krijgt verder een IPX8 waterdichtheid, een 4812 mAh dikke batterij en zal in Obsidian Black en Porcelain White uitkomen. De aankondiging zal hoogstwaarschijnlijk 10 mei plaatsvinden tijdens Google's jaarlijke I/O evenement.

 • Tags:
 • evleaks
 • google
 • pixelfold

ts Google Pixel Fold Video Twitter Za raczke

Inklapbare Google Pixel Fold laat zich op video zien

Geruchten ·

Er is een video verschenen waarin de Google Pixel Fold goed te zien is. We zien Google's eerste foldable in werking en krijgen daarbij ook de belangrijkste specificaties.

De geruchtenstroom van de Pixel Fold komen inmiddels goed op gang. Doorgaans is dat een teken dat een aankondiging aanstaande is. Google houdt op 10 mei haar jaarlijks I/O evenement. Hier wordt traditioneel gezien de volgende Android-versie toegelicht, maar er worden ook wel eens productaankondigingen gedaan.

Dit jaar mogelijk voor de Pixel Fold en Google Pixel 7a. Het is nu voor het eerste dat een video verschenen is waarin de Pixel Fold te zien is. We wisten al grotendeels hoe die eruit zou zien dankzij verschenen renders.

Eerste generatie foldable

Uit de video wordt duidelijk dat Google's eerste foldable geen schoonheidsprijzen in de wacht zal slepen. Het binnenste scherm ziet er wat "eerste generatie" uit en doet denken aan de eerste Galaxy Fold. Het scherm heeft redelijk dikke randen, met name boven en onder. Er is zelfs genoeg ruimte om de selfiecamera er kwijt te kunnen.

Alhoewel het toestel even kort dichtgeklapt wordt zien we toch alleen een korte blik op de voorkant. Daar aanwezig is een enkele selfiecamera bovenaan in het midden van het scherm. De randen zijn afgerond en ogen licht mat. De achterkant krijgen we niet te zien.

Pixel Fold specificaties

Een recent bericht van insider Yogesh Brar vertelt ons dat de Google Pixel Fold de volgende specificaties heeft:

 • 7,6 inch AMOLED-scherm binnenin met QXGA+ resolutie en 120Hz weergave
 • 5,8 inch AMOLED-scherm buitenop met HD+ resolutie en 120Hz weergave
 • Google Tensor G2-processor met 12GB aan werkgeheugen
 • 256 en 512GB aan opslaggeheugen
 • 48MP hoofd-, 10,8MP groothoek en 10,8MP telephotocamera
 • 8MP selfiecamera binnenin
 • 9,5MP selfiecamera buitenop
 • Android 13
 • 4500 mAh batterij met 23W snelladen

Of dit alles de gesuggereerde adviesprijs van $1.799,99 rechtvaardigt zal moeten blijken. Google staat er helaas om bekend om vaak producten met kinderziektes te lanceren en als een product met dit bedrag niet kan gebruiken is het wel kinderziektes.


ts Fpt Google Pixel Fold

Plaatjes en prijs opgedoken van Google Pixel Fold

Geruchten ·

Met grote voorzichtigheid brengen we je vandaag meer informatie over Google's opvouwbare telefoon. Het toestel dat eerst wel en toen weer niet kwam. Of onderstaande informatie daadwerkelijk klopt is dus nog even de vraag, maar we willen je het ook niet onthouden.

Dit nieuws is afkomstig van FrontPageTech. Deze publicatie heeft geen onfeilbare reputatie dus we houden nog even een slag om de arm. Ze claimen dat de Google Pixel Fold echt is en lijkt op de Fold4 van Samsung.

Render depicting the still unannounced foldable Google Pixel Fold in Obsidian Black
Zo zou de Google Pixel Fold eruit zien

Google zou een boekvorm overwegen met aan de buitenkant een secundair scherm en binnenin een opvouwbaar groter scherm. Hoe groot deze is vermeldt FPT niet. Wel dat de Pixel Fold in twee kleuren uitkomt; Chalk (wit) en Obsidian (zwart). En voor het astronomische bedrag van 1799 Amerikaanse dollar. Een lanceerdatum wordt ook genoemd; mei 2023.

Pixel Fold specificaties

Veel meer specificaties worden niet gegeven. We zullen het dus grotendeels moeten doen met het beeldmateriaal. Daarop zien we een camerabalk die niet tot over de gehele breedte aangebracht is maar meer op de achterkant ligt. Google's oplossing zorgt er voorheen altijd voor dat telefoons niet wiebelen op tafel, maar dat gaat voor deze Fold niet op wanneer je hem hebt uitgeklapt.

The unannounced Google Pixel Fold inner screen with noticable bezels
De Pixel Fold krijgt binnenin zichtbare randen

We zien wat lijkt op drie verschillende camera's. Welke functies die hebben weten we (nog) niet. Wat verder opvalt is de redelijk grote schermranden van het vouwbare scherm. Zitten die bij concurrent Samsung nog strak tegen de rand aan, Google past juist een zichtbaar aanwezige randen boven en onder toe.

Pixel Fold aankondiging

De bron vermeldt verder nog dat de Google Pixel Fold opvallend zwaar aanvoelt. Ook andere fabrikanten van opvouwbare telefoons worstelen met het omlaag brengen van het gewicht. Een kwart kilo is geen uitzondering en dat begin je op den duur wel te merken als je hem vast hebt. Of Google hier nog wat aan weet te veranderen is afwachten.

Wellicht kondigt Google de Fold aan tijdens Google I/O. Dat evenement wordt altijd in mei gehouden, precies de maand die de bron noemt als mogelijke lanceerdatum.

 • Tags:
 • fpt
 • google
 • pixelfold

ts Pixel Fold Waqarkhan

Google zou opvouwbare Pixel Fold hebben geannuleerd

Geruchten ·

Er werd aan gewerkt maar Google zou haar plannen voor een opvouwbare Pixel helaas toch in de ijskast hebben gezet. Volgens onbevestigde berichten is de Google Pixel Fold geannuleerd.

Google is een zoekmachine dat haar geld verdient met advertenties. Het maken van telefoons is bijzaak. Een hobby. De Pixel-telefoons hoeven niet te slagen voor Google om te overleven. Er staat niet zoveel op het spel en daarom is dit gerucht niet vreemd. Alhoewel wij de komst van de Pixel Fold enorm zouden toejuichen verandert er niets aan de wereld als hij niet uitkomt.

Google Pixel Fold artist render
Pixel Fold: wat had kunnen zijn

En dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. Google zou de foldable markt over willen laten aan Samsung. Die doet dat overigens zeer verdienstelijk met modellen zoals de Galaxy Fold 3 en Flip 3. Het bestellen van onderdelen die Google nodig zou hebben voor een eigen foldable werden volgens Ross Young van Display Supply Chain geannuleerd.

Android 12L

Onlangs kondigde Google een nieuwe Android-versie aan genaamd 12L. Deze zou met name gericht zijn op foldables met betere ondersteuning voor grotere schermen. Algemeen aangenomen werd dat deze update de weg vrij zou maken naar een eigen foldable. Samsung heeft immers zelf aanpassingen gedaan aan Android om functionaliteit voor haar foldables mogelijk te maken.

Android 12L developer preview
Android 12L maakt beter gebruik van grotere schermen

Android 12L maakt het voor andere fabrikanten mogelijk om makkelijker eigen foldables uit te brengen. Van Xiaomi, Oppo en Vivo wordt gezegd dat ze werken aan eigen opvouwbare modellen. De foldable-markt is momenteel weliswaar erg niche maar dat komt voornamelijk vanwege de stevige prijs. Die daalt wel waardoor modellen bereikbaarder worden voor een groter publiek.

Afbeelding: WaqarKhanHD

 • Tags:
 • foldable
 • google
 • pixelfold

ts Pixel Fold 9to5 Google

“Opvouwbare Google Pixel Fold krijgt 12.2MP camera”

Geruchten ·

De voor 2022 verwachte Google Pixel Fold, het bedrijfs eerste opvouwbare toestel, krijgt niet dezelfde krachtige camera als op de Pixel 6. De Pixel Fold moet het doen met dezelfde camerasensor als de Pixel 5. Een 12.2 megapixel exemplaar dus.

Op zich is dit geen drama, want de Pixel 5 schiet geen onaardige foto's. Maar de Pixel 6 met z'n 50MP Samsung GN1-sensor levert daarentegen wel een stuk betere resultaten af dus jammer is het wel. Reden waarom Google volgens 9to5Google toch kiest voor de oudere 12.2MP sensor is de dikte.

Als de Google Pixel Fold inderdaad een soortgelijke vormgeving heeft als de Fold 3 van Samsung dan moeten de 2 losse delen niet te dik zijn. De cameramodule op de Pixel 6 steekt nogal wat uit en maar voor een foldable is dat niet wenselijk. De delen moeten het liefst plat tegen elkaar vouwen. Al heeft Microsoft daar met de Surface Duo 2 maling aan.

Pipit vs Passport

De bron denkt te weten dat Google de 12.2 MP sensor uit de Pixel 5 gebruikt door het napluizen van de broncode van de Pixel camera-app. Hierin zou een vermelding staan naar "Pipit". Een tot nu toe onbekende codenaam. Voorheen werd "Passport" gebruikt om Google's eerste foldable Pixel mee aan te duiden. Of dit twee verschillende foldables zijn of dat het hier toch om hetzelfde toestel gaat is nog onduidelijk.

Android 12L

Naast een 12,2 megapixel hoofdcamera beschikt de Pixel Fold over nog een 12MP ultra-groothoekcamera en twee 8 megapixel camera's; één binnenin en één aan de buitenkant. Of deze informatie correct is blijft afwachten. Google kondigde onlangs Android 12L aan dat met name bedoeld is voor foldables. Tijdens de aankondiging hiervan schreef het dat het wachten nu is op de "volgende golf foldables" voor begin 2022.

 • Tags:
 • google
 • pixelfold

Beknopte specificaties van de Google Pixel Fold

Afmetingen 139,7 x 79,5 x 12,1 mm
 • Opengeklapt
139,7 x 158,7 x 5,8 mm
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 13
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.6 inch, OLED
Hardware
Camera 10.8 MP, 10.8 MP, 48 MP
Processor Google Tensor G2, octa core
Selfiecamera 10.8 MP, 9.5 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4821 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel Fold specificaties


Video’s over de Google Pixel Fold

Google's eerste zelfgemaakt foldable is hier. De Pixel Fold legt de lat meteen hoog met een indrukwekkende camera en een scharnier dat volledig dicht kan klappen

Google laat alvast Pixel Fold in reclame zien

Het is niet de echte Google Pixel Fold, dit is een 3D print, maar je krijgt wel een goed idee van het daadwerkelijke toestel


Alternatieven van de Google Pixel Fold

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel Fold
Samsung Galaxy Z Fold 3 (F926)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (F936)
 Huidig product  
Vingerafdruk-herkenning
Android131112L
Kleurenbeeldscherm7.6 inch, OLED7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat
Camera10.8 MP, 10.8 MP, 48 MP12 MP, 12 MP, 12 MP10 MP, 12 MP, 50 MP
ProcessorGoogle Tensor G2, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core
Selfiecamera10.8 MP, 9.5 MP10 MP, 4 MP10 MP, 4 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4821 mAh4400 mAh4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel Fold en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google Fold