Google begeeft zich in foldables met introductie Pixel Fold


De zoekmachinegigant heeft tijdens Google I/O haar allereerste foldable aangekondigd. De als een boek te openen Pixel Fold heeft de beste zoomcamera van alle foldables.

De introductie van de Pixel Fold hing al een tijdje in de lucht maar tijdens Google I/O heeft de zoekgigant haar plannen dan toch eindelijk ontvouwd. De Pixel Fold opent als een boek, maar is minder hoog en tegelijk breder dan de Galaxy Fold 4 van Samsung. En toch maakt de Pixel Fold gebruik van een vouwbaar Samsung-scherm.

Google Pixel Fold in porcelain white laying down closed and opened
De Pixel Fold in Porcelain White

7,6 inch scherm van Samsung

Het toestel wordt eveneens uitgerust met een Tensor G2-processor en belooft dus even krachtig te zijn als de Pixel 7 en 7 Pro. Binnenin zit een groots 7,6 inch beeldscherm met een 6:5 verhouding. Het scherm geeft bewegingen vloeiend tot 120Hz weer en kan tot 1450 nits helder. Google maakt gebruik van een Samsung-scherm met Ultra Thin Glass. Net als de Samsung foldables is de vouw zichtbaar en voelbaar.

De Pixel Fold kan volledig plat worden ingeklapt dankzij een eigen scharnier gemaakt van een gepolijste staallegering. Buitenop zit een 5,8 inch scherm met FHD+ resolutie en 120Hz verversing. Hier gaat de piekhelderheid naar een indrukwekkende 1550 nits. Google heeft Android dusdanig aangepast dat apps geopend op het buitenste scherm automatisch verdergaan op het grote scherm wanneer je het toestel uitklapt.

Beste zoom op een foldables

Google probeert zich met name op de camera te onderscheiden van andere foldables. Volgens Google is dit de beste cameratelefoon die ingeklapt kan worden. Zo is er 5x optisch zoom dankzij een periscooplens en worden beelden nog scherper dankzij Google's eigen software. De hoofdcamera telt 48 megapixel met een 1/2" grote sensor en f/1.7 brede lens. Deze beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS) en CLAF. Dat laatste is vermoedelijk een verwijzing naar de laser autofocus.

Google Pixel Fold inside showing the periscoop zoom camera
Binnenin de Pixel Fold zit een periscooplens met 5x zoom

Evenals andere Pixel-telefoons is de camera van de Pixel Fold uitgerust met Magic Eraser en Photo Unblur. Hiermee kun je foto's nabewerken door ongewenste objecten of personen weg te poetsen.

Wachten op Android 14

Google lijkt enkele foldable-functie tot Android 14 te bewaren. Zo krijgt die versie een modus waarbij het buitenste scherm vertaalde tekst kan weergeven; Dual Screen interpreter. Maar ook nu al beschikt Android over functies om het extra schermformaat optimaal te benutten. De meeste daarvan zagen we echter al eerder bij de concurrentie.

Google Pixel Fold price and availability

Pixel Fold prijs

Net als veel andere foldables krijgt ook de Google Pixel Fold een stevige vanafprijs. Google vraagt in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland maar liefst 1799 dollar voor een exemplaar. Vooralsnog is het toestel daar ook alleen verkrijgbaar. Wanneer en of andere landen volgen is nog maar de vraag. Dat zal ongetwijfeld samenhangen met hoe succesvol de verkoop is.


Prijsvergelijker Google Pixel Fold
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
KPN abonnement € 72,50 € 456,00 150 onbeperkt 5G Bekijk
Vodafone abonnement € 72,50 € 466,00 onbeperkt onbeperkt 5G Bekijk
Odido abonnement € 86,50 € 479,00 onbeperkt onbeperkt 5G Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 42,00 € 833,00 20000 20 GB 4G Bekijk
Ben abonnement € 40,00 € 921,00 onbeperkt 20 GB 5G Bekijk
Budget Mobiel abonnement € 21,00 € 1.402,00 onbeperkt onbeperkt 5G Bekijk
Lebara abonnement € 21,88 € 1.469,00 150 40 GB 4G Bekijk
50plusmobiel abonnement € 5,50 € 1.502,00 onbeperkt 2 GB 4G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel Fold


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel