Google kondigt uitgebreidere en duurdere Pixel 7a aan


Google kondigt uitgebreidere en duurdere Pixel 7a aan

De populaire Pixel A-serie heeft er een lid bij; de Pixel 7a werd door Google tijdens Google I/O aangekondigd. Het toestel lijkt weliswaar op z'n voorganger, toch slaat Google een heel andere weg in. De 7a is namelijk een stuk uitgebreider geworden en kruipt qua specs en prijs steeds meer richting Pixel 7.

Beter, maar ook duurder

De Pixel 7a is een flinke upgrade ten opzichte van de 6a. Het scherm draait nu net als de Pixel 7 een hogere 90Hz schermverversing, heeft dezelfde krachtige Tensor G2-processor, is voorzien van een hogere cameraresolutie van 64MP én kan nu draadloos opgeladen worden.

Hiermee ontneemt Google ons veel redenen om toch voor de duurdere Pixel 7 te kiezen. De Pixel 7a is alleen wel wat duurder geworden dan we van een Pixel A-toestel gewend zijn. De prijs gaat zo'n 50 euro omhoog en start nu vanaf 509 euro. Hiermee dreigen beide telefoons wel in elkaars vaarwater terecht te komen wat de verkopen mogelijk geen goeds zal doen.

Exclusieve Coral-versie

Google brengt de Pixel 7a uit in vier kleuren waarvan het de koraalkleurige variant voor zichzelf houdt. De blauwe (Sea), witte (Snow) en grijze (Charcoal) zijn wel elders te koop. Er is alleen een model met 128GB aan opslag verkrijgbaar wat niet uit te breiden is.

Google Pixel 7a showing in Coral color
De Coral-uitvoering is alleen bij Google verkrijgbaar

Magic Editor

De grootste upgrade gaat wellicht naar de camera. Eindelijk neemt Google afscheid van haar trouwe 12MP hoofdcamera. De Google Pixel 7a is voorzien van een 64MP hoofdcamera waarvan de sensor maar liefst 72% groter is dan op de Pixel 6a. Dit resulteert in 44% meer lichtinname. Dit gecombineerd met de snellere Tensor G2 maakt de camera niet alleen beter maar ook sneller.

Google's Magic Editor in action
Objecten verplaatsen met Magic Editor, zelfs wanneer ze eerst buiten beeld stonden

Zoomen kan tot 8x dankzij Super Res Zoom waarbij dankzij machine learning toch scherpe resultaten ontstaan, en het toestel krijgt verder exclusieve Pixel-functies zoals Magic Eraser en Photo Unblur. Later wordt ook Magic Editor uitgerold. Hiermee kun je foto's bewerken met de hulp van AI. Personen en objecten verplaatsen, luchten blauwer maken en onbedoelde objecten verwijderen.

Tijdelijk met gratis Pixel Buds A-serie

De Google Pixel 7a is meteen verkrijgbaar en komt tot 21 mei met gratis Pixel Buds A oordopjes ter waarde van €100.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel