Google zou opvouwbare Pixel Fold hebben geannuleerd


Er werd aan gewerkt maar Google zou haar plannen voor een opvouwbare Pixel helaas toch in de ijskast hebben gezet. Volgens onbevestigde berichten is de Google Pixel Fold geannuleerd.

Google is een zoekmachine dat haar geld verdient met advertenties. Het maken van telefoons is bijzaak. Een hobby. De Pixel-telefoons hoeven niet te slagen voor Google om te overleven. Er staat niet zoveel op het spel en daarom is dit gerucht niet vreemd. Alhoewel wij de komst van de Pixel Fold enorm zouden toejuichen verandert er niets aan de wereld als hij niet uitkomt.

Google Pixel Fold artist render
Pixel Fold: wat had kunnen zijn

En dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. Google zou de foldable markt over willen laten aan Samsung. Die doet dat overigens zeer verdienstelijk met modellen zoals de Galaxy Fold 3 en Flip 3. Het bestellen van onderdelen die Google nodig zou hebben voor een eigen foldable werden volgens Ross Young van Display Supply Chain geannuleerd.

Android 12L

Onlangs kondigde Google een nieuwe Android-versie aan genaamd 12L. Deze zou met name gericht zijn op foldables met betere ondersteuning voor grotere schermen. Algemeen aangenomen werd dat deze update de weg vrij zou maken naar een eigen foldable. Samsung heeft immers zelf aanpassingen gedaan aan Android om functionaliteit voor haar foldables mogelijk te maken.

Android 12L developer preview
Android 12L maakt beter gebruik van grotere schermen

Android 12L maakt het voor andere fabrikanten mogelijk om makkelijker eigen foldables uit te brengen. Van Xiaomi, Oppo en Vivo wordt gezegd dat ze werken aan eigen opvouwbare modellen. De foldable-markt is momenteel weliswaar erg niche maar dat komt voornamelijk vanwege de stevige prijs. Die daalt wel waardoor modellen bereikbaarder worden voor een groter publiek.

Afbeelding: WaqarKhanHD


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws