Gerucht: HMD stopt met maken Nokia-smartphones, begint met eigen (update)


Er komt mogelijk een einde aan de Nokia-telefoons, alweer. HMD Global, de Finse telefoonfabrikant die onder de Nokia-naam telefoons uitbrengt, zou willen stoppen met de samenwerking. In plaats daarvan wil het telefoons onder eigen naam aan de man brengen.

- Update 5 februari -
HMD Global meldt aan NieuweMobiel.NL dat het niet stopt met maken van Nokia-telefoons, maar dat er naast Nokia-telefoons ook HMD Originals zullen verschijnen.

Nokia brengt al sinds 2016 geen telefoons meer op de markt. In plaats daarvan leent het de Nokia-naam exclusief uit aan HMD Global. Die samenwerking loopt weliswaar tot 2026 maar lijkt vroegtijdig tot een einde te komen. Hiermee verdwijnt Nokia wederom uit het straatbeeld.

Human Mobile Devices (Hmd) website

HMD Global zou in plaats daarvan telefoons onder eigen naam willen uitbrengen. Het begint volgens een rapport met drie, voordelig geprijsde Android-smartphones. De naam die het hiervoor gebruikt is Human Mobile Devices (HMD). Wie naar de Nokia-telefoons website gaat wordt automatisch doorgestuurd naar hmd.com.

Smartphones, featurephones en tablets

Het lijkt er verder op dat HMD verder gaat met Android One-smartphones, featurephones en tablets. Ook is er een sectie voor accessoires ingericht, denk aan slimme speakers en draadloze oordopjes.

Huidige gebruikers van een Nokia-smartphone hoeven niet te vrezen voor toekomstige updates. HMD zal software ondersteuning blijven bieden, ondanks de naamswijziging. Voor Nokia-fans van het eerste uur zal het even slikken zijn, zij zullen de merknaam niet snel meer in het straatbeeld tegenkomen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel