Blass: LG G5 heeft inderdaad tweede scherm & dubbele camera


Volgens insider Evan Blass van @evleaks kent de LG G5 inderdaad een tweede scherm bedoeld voor notificaties. Een soortgelijk scherm zagen we eerder al bij de V10. Ook een dubbele camera aan de achterzijde is aanwezig.

Alhoewel het tweede scherm al eerder genoemd werd is het toch opmerkelijk. LG kondigde namelijk eerder al aan dat het hoofdscherm van de G5 over een Always ON-functie beschikt. Deze kan dus al gebruikt worden om notificaties te tonen. Dat ondermijnt de noodzaak voor een tweede scherm exclusief voor notificaties. Overigens kan dit tweede scherm bij de LG V10 ook gebruikt worden om apps snel te openen.

LG V10 second screen
Tweede scherm van de LG V10

Blass meldt in een andere tweet trouwens nog een functie van de LG G5. Net als de onlangs aangekondigde LG X cam krijgt de G5 een dubbele camera op de achterkant. De X cam heeft naast een 13 megapixel ook een 5 megapixel schieter achterop. Of LG bij de G5 voor hetzelfde aantal kiest is nog onbekend. LG liet ondanks de onthulling geen plaatje zien van de achterkant van de X cam en dat is volgens Blass omdat de G5 over precies dezelfde opstelling beschikt. Overigens ging het gerucht over een dubbele camera al langer. Ook dit zien we terug bij de V10 al zit hier de dubbele camera juist aan de voorzijde. LG is sowieso geen onbekende met dubbele camera's. Zo bracht het in 2011 de Optimus 3D uit met een dubbele camera achterop bedoeld om 3D-opnames mee te maken.

(via)


Prijsvergelijker LG G5

Toon alle aanbiedingen van de LG G5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel