LG X cam


LG X cam (K580N)
Status
Niet verkrijgbaar
Schermformaat
5,2 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten LG X cam

 • Dubbele camera achterop biedt extra mogelijkheden
 • Op z'n dunste punt 5,2 millimeter
 • Concurrerende 4G-telefoon
 • Komt standaard met Android 6.0 Marshmallow

Minpunten LG X cam

 • Ondanks gemiddeld schermformaat wel relatief lang

De LG X cam in het kort

De LG X cam maakt deel uit van de begin 2016 aangekondigde X-serie bestaande uit telefoons met specialistische kenmerken. De superkracht van deze X cam is bijvoorbeeld z'n dubbele camera achterop. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden die andere telefoons niet hebben.

Voordelige cameratelefoon

Ondanks deze bijzondere eigenschap krijgt de LG X cam geen extreem hoog prijskaartje mee. Het maakt van de X serie modellen een interessante optie. Dankzij de ingebouwde dubbele camera heb je een voordelige telefoon met wel uitstekende camera-eigenschappen. Voorop valt ook van alles te beleven. De glasplaat voor het scherm is zogenaamd 3D Bending Glass waardoor een natuurlijke bolling ontstaat. Het geeft hem een mooie afwerking. Bovendien is de LG X cam op z'n dunste punt slechts 5,2 millimeter dik. Hierdoor is hij lekker compact al is hij vanwege de balken boven en onder het scherm wel langer dan strikt nodig was.

Belangrijkste LG X cam specificaties

 • Krachtige-processor op 1,1 GHz bijgestaan door 1,5 GB aan werkgeheugen
 • Relatief hoge resolutie selfiecamera (8 megapixel)
 • Snel mobiel 4G-internet
 • 16GB ingebouwde opslag uitbreidbaar met microSD-geheugenkaartjes
 • 13 megapixel camera
 • 5.2 inch IPS scherm voorzien van Corning Gorilla-glas
 • Bekijk alle LG X cam specs

Nette eigenschappen

Het scherm van de LG X cam meet 5,2 inch in diagonaal. Dat is vandaag de dag misschien wel de norm. De resolutie van Full HD is prima en dat levert in de praktijk scherpe beelden op. Ook tekst zal je rustig kunnen lezen. Diep in de X cam zit een krachtige octa-core processor. Dat betekent dat er in het meest extreme geval niet minder dan 8 kernen voor je aan de slag gaan. Het levert een vlotte telefoon op die zeker niet langzaam aan zal voelen. Wat hierbij ook helpt is dat het werkgeheugen uitkomt op 2 GB. Dat is anno 2016 meer dan voldoende voor de meeste mensen.

Interessante cameratelefoon

Tot slot willen we nog even inzoomen op die dubbele camera achter op de LG X cam. Eén daarvan is 13 megapixel en de andere 5. Samen zijn die echter tot meer dingen in staat. Vooral ook omdat LG verschillende lenzen gebruikt. Voor de één zit een groothoeklens terwijl de andere een meer reguliere lens krijgt. Zo kun je de ene gebruiken voor brede landschapsfoto's terwijl je met de andere scherpe details van dichtbij vastlegt. Door die veelzijdigheid ontstaan meer mogelijkheden. En dat maakt van de LG X cam een interessante cameratelefoon die bovendien niet zo duur is als dure vlaggenschepen.


Video over de LG X cam

LG heeft om kosten te besparen één productvideo gemaakt waarin tegelijk de X screen en X cam besproken worden. Hoe efficiënt! Zie je meteen welke high-end specs LG naar betaalbare telefoons brengt


Concurrenten van de LG X cam

Vergelijk de LG X cam met deze producten


Praat mee over de LG cam