LG bevestigt Always ON-scherm voor G5


LG heeft op haar Facebook-pagina alvast een nieuwe functie van de G5 bevestigd. Het scherm kan zelfs in standby-modus informatie geven. Eerder ging al het gerucht dat de Galaxy S7-reeks van Samsung een soortgelijk scherm kreeg.

LG noemt het scherm 'Always ON' en de door LG geplaatste animatie zien we dat naast de tijd ook enkele notificaties getoond worden. Nokia deed vroeger iets soortgelijks met Glance Screen al werkte dit techniek alleen op Lumia's met AMOLED-schermen waardoor geen achtergrondverlichting nodig was. LG maakt voor haar G-serie van oudsher gebruik van een IPS-paneel die wel achtergrondverlichting nodig hebben. Een scherm dat gedeeltelijk altijd aan is lijkt een grote aanslag op de batterij. Echter kan het wel degelijk batterijbesparend zijn. De gebruiker hoeft het toestel immers niet meer aan te zetten om te zien of er gemiste oproepen zijn.

LG G5 Always ON-scherm
De LG G5 met Always ON-scherm

Naast dat LG verklapt dat de G5 een Always ON-scherm heeft zien we ook de silhouette van het toestel zelf. Vooral de hoeken lijken interessant en hebben wel wat weg van de Nokia X. De rand lijkt op de afbeelding van metaal te zijn gemaakt. Dit gerucht ging al langer. Een ander gerucht was een secundair scherm voor notificaties vergelijkbaar met de V10. Echter het Always ON-scherm maakt die nu redelijk overbodig. Wat overblijft is een mogelijk uitbreidingsslot. Details daarvan ontbreken en worden mogelijk op zondag 21 februari door LG toegelicht. Dan wordt de LG G5 namelijk officieel onthult.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel