BesteProductAwards ook in 2017 naar Samsung dankzij S8

Samsung Galaxy S8 wint ondanks veel bekritiseerde Bixby-knop

· 1 reactie


De BesteProductAwards 2017 gaat naar Samsung vanwege de Galaxy S8 / S8+. De winst komt dit jaar wel met een kritische voetnoot. Zo kon het techjournaille de Bixby-knop niet altijd waarderen. Dit is de derde keer op rij dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de felbegeerde award in de wacht sleept.

Ieder jaar weer waarderen techjournalisten merken en producten en dat levert een ranglijst op. Voor 2017 is de Galaxy S8 / S8+ gekozen als beste product. Knap want vorig jaar won de S7 / S7 edge en het jaar daarvoor de S6 edge. Dit jaar is het voornamelijk het grote Infinity-scherm waardoor Samsung de winst pakt. Samsung trapte 2017 af met dit zogenaamde randloos scherm, veel andere merken volgden. Er was echter ook kritiek en dan met name op Bixby; Samsung's eigen spraakassistent. Bixby is op papier weliswaar veelbelovend, het komt er nog niet echt uit. Gevolg is dat mensen het nog weinig gebruiken en dan zit die Bixby-knop alleen maar in de weg. Zo erg zelfs dat Samsung Bixby gekozen werd als slechtste product van 2017.

BesteProductAward 2017
De BPA 2017 gaat naar de Samsung Galaxy S8

Ondanks de winst pakte Samsung niet de titel 'beste merk', die ging naar Nintendo vanwege de Switch spelcomputer. Nintendo werd met name geroemd vanwege haar vernieuwende karakter. Opvallend verder is dat niet een overwegend slechtste merk aan te wijzen viel. In totaal werden er 13 verschillende merken genoemd waarvan 7 slechts 1 stem kregen. Grote blunders lijken er afgelopen jaar dus niet te zijn gemaakt. Benieuwd wat wij voor 2017 invulden als beste product? Wij kozen de Apple iPhone X uit. Wij roemden Apple's uitwerking van het randloze beeldscherm; "Apple is zeker niet de eerste met een mobiel zonder schermranden. Ze zijn wel de eerste waarbij de uitwerking nagenoeg perfect is. Zelfs met de zogenoemde 'notch'. Het is uniek, herkenbaar en niet eens zo onpraktisch als je in eerste instantie zou denken. Bovendien laat Apple ons nadenken over het nut van de vingerafdrukscanner. Nog niet lang geleden ondenkbaar om hem te moeten missen, mogelijk al volgend jaar op veel andere telefoons afwezig." In ons lijstje stond de Samsung Galaxy S8 op plaats 4, net na de Samsung Galaxy Note8 en Xiaomi Mi A1.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel