T-Mobile neemt Tele2 over


T-Mobile en Tele2 zijn van plan om onder één bedrijf verder te gaan. Feitelijk komt het neer op een overname van Tele2 waarbij het onder de naam T-Mobile verdergaat. Volgens beide bedrijven is een overname noodzakelijk om te concurreren tegen KPN en Vodafone.

Met het verdwijnen van Tele2 slinkt het aantal telecomaanbieders van 4 naar 3. Het is wat dat betreft nog maar de vraag hoe de ACM tegen deze overname aankijkt. Toch vindt T-Mobile de overname noodzakelijk om tegenwicht te kunnen bieden aan de zogenaamde duopolie in Nederland bestaande uit KPN en Vodafone. Na de overname zou T-Mobile de op 1 na grootste telecomaanbieder van Nederland worden qua aansluitingen, na KPN maar nog voor Vodafone.

T-Mobile

Tele2 is altijd een kleine speler geweest in Nederland en beschikte nog maar korte tijd haar eigen mobiele-telefoonnetwerk. Daarvoor gebruikte het het netwerk van T-Mobile dus beide bedrijven werken al langer samen. De overname lijkt daarmee een logische. Voor bestaande klanten verandert er voorlopig niets. In ieder geval tot de overname is goedgekeurd door de toezichthouder, wat ergens in de tweede helft van 2018 gaat gebeuren. Grootste korte termijn voordeel voor klanten is dat ze van elkaars netwerk gebruik kunnen maken. Dat betekent een verbeterd bereik.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel