DxOMark test camera Apple iPhone 6s, Google Nexus 6P en Sony Xperia Z5


Het gerenommeerde DxOMark dat sinds jaar en dag camera's en lenzen test heeft ditmaal de iPhone 6s onderworpen aan een test. En niet alleen de iPhone 6s lag op de testbank maar ook de Google Nexus 6P en Sony Xperia Z5 kwamen aan de beurt.

Apple zette met de iPhone 6s flink in op de camera. Er kwam een nieuwe 12 megapixel sensor en de videocamera kreeg een hogere 4K-resolutie. Flinke verbeteringen zou je zeggen maar wat blijft daar van over als DxOMark de camera test en daaraan z'n conclusies verbindt. De iPhone 6s scoort uiteindelijk een keurige 82. Probleem is alleen dat de iPhone 6, het model van vorig jaar, dat ook deed. Er lijkt in een jaar tijd dus weinig verbetering te zijn opgetreden.

DxOMark Apple iPhone 6s

Op zich niet heel erg want de camera van de iPhone 6s is gewoon erg goed. Toch biedt de gelijke score mogelijkheden voor de concurrentie. Die heeft namelijk afgelopen jaar niet stilgezeten met als gevolg dat zowel Sony als Google flinke sprongen hebben gezet. De Sony Xperia Z5 scoort 87 terwijl de 12,3 megapixel camera van de Google Nexus 6P een iets lagere 84 laat zien. Lager maar nog altijd beter dan de iPhone 6s met z'n Focus Pixels en Live Photos. Dit verschil wordt vooral toegeschreven aan de lens van de iPhone, die kent een aperture van f/2.2 terwijl de 6P met f/2.0 en de Z5 met f/1.9 een stuk lichtgevoeliger zijn. Ze schieten vooral binnenshuis en in het donker betere plaatjes. Neemt niet weg dat je nog steeds prima foto's kunt schieten met de iPhone, maar Apple moet komende jaren wel gaan opletten.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Rose Gold Zo goed als nieuw
€ 219,00 € 219,00   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel