Nieuw aangekondigde Samsung Z3 is 2e telefoon onder Tizen


Samsung heeft in India vandaag de Samsung Z3 aangekondigd. Het toestel draagt niet de naam Galaxy en dat komt omdat hij niet gebruik maakt van Android maar het Tizen-besturingssysteem. Het toestel volgt de Z1 op.

De Samsung Z3 is een flinke upgrade van de Z1 en krijgt ditmaal een 5 inch HD Super AMOLED-scherm. De Z1 kwam niet verder dan 4 inch en WVGA. Binnenin de Z3 ligt een Spreadtrum-processor met vier cores en 1 GB aan werkgeheugen. Voor wat betreft de camera's is gekozen uit een 8 megapixel hoofdcamera en 5 megapixel selfiecam met 120 graden groothoeklens. De batterij meet 2.600 mAh wat bovengemiddeld is en kent bovendien de 'Ultra Power Saving'-modus.

Samsung Z3 met Tizen 2.3
De Samsung Z3 met Tizen 2.3

Net als de Z1 wordt de Z3 met Dual SIM-functie aangekondigd voor India. Het is met deze specificaties niet uitgesloten dat het ook elders in de wereld wordt uitgebracht. Daar bestaat namelijk ook interesse in Tizen 2.3, het eigen besturingssysteem van Samsung waar de Z3 onder draait. Eerder nog lekten afbeeldingen uit van Tizen versie 3.0, onduidelijk is waarom voor dit moment voor 2.3 gekozen heeft. Mogelijk is de nieuwste versie van Tizen nog niet af. Een update zal ongetwijfeld later volgen. Samsung vraagt omgerekend 115 euro voor de Z3 en het komt vanaf oktober op de Indiase markt in de kleuren Gold, Black en Silver.Praat mee over dit artikel