Nieuwe test toont klein verschil Apple A9-chip in iPhone 6s


Er zijn nieuwe tests verschenen waaruit blijkt dat het verschil tussen Apple A9-processor afkomstig van TSMC en Samsung erg klein is. Het gaat in de meeste gevallen om slechts enkele minuten.

Dat komt overeen met wat Apple claimt, namelijk een verschil van hooguit 2 tot 3 procent. Dat er verschil is komt omdat Apple de A9-processor zowel door TSMC als door Samsung laat maken. Beiden houden er een geheel ander fabricageproces op na. De processors zijn terug te vinden in zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus. Eerder eerdere benchmark van Geekbench liet een verschil zien van een dikke 20%. Apple reageerde vrij snel en stelde dat de test niet representatief is voor de praktijk.

Batterij test Apple A9

Nieuwe testen van Ars Technica wijzen uit dat het verschil in veel gevallen slechts enkele minuten bedraagt. In de meeste gevallen gaat de A9-processor van het Taiwanese TSMC er met de winst vandoor en is iets energiezuiniger. Hoe serieus we deze nieuwe testen moeten nemen is nog niet geheel duidelijk. De bron staat als zeer betrouwbaar te boek maar ze hebben niet meerdere iPhones getest en iedere test is slechts tweemaal uitgevoerd. Dat zijn al met al wel vrij weinig variabelen. Toch komen de conclusies overeen met wat Apple eerder beweerde. Tussen de verschillende A9-processors zit slechts een verschil van 2 tot 3 procent. Echter, wie vaak met een lege batterij te maken heeft kan die ene procent een wereld van verschil maken.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Rose Gold Zo goed als nieuw
€ 219,00 € 219,00   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel