Eenvoudige Nokia 222 toch in Nederland uitgebracht


Microsoft heeft de eenvoudige Nokia 222 alsnog in Nederland uitgebracht. Het toestel werd in augustus aangekondigd en enige tijd zag het eruit dat we hem hier niet zouden aantreffen. Het model is mogelijk de laatste Nokia van Microsoft.

De Nokia 222 werd door Microsoft aangekondigd maar kreeg gewoon nog de Nokia-naam mee. Eenvoudige modellen zonder Windows (Phone) krijgen namelijk niet de Microsoft-naam. Dat is zo gedaan om verwarring te voorkomen. Het leek er in augustus toen de 222 werd uitgebracht nog op dat het toestel hier niet op de markt zou komen. Blijkbaar heeft het bedrijf anders besloten.

Nokia 222
De klassieke Nokia 222

De Nokia 222 is een klassieke telefoon met numeriek toetsenbord, het gaat hier dus niet om een smartphone. Er is een scherm van 2,4 inch groot en achterop zit nog een 2 megapixel camera met fixed lens. Met andere woorden; autofocus ontbreekt. Naast foto's kun je daar ook video's mee maken. Doordat er geen groot aanraakscherm is gaat de batterij lekker lang mee. Er wordt een spreektijd opgegeven van 20 uur. Internetten met de Nokia 222 wordt wel een uitdaging. 4G of zelfs maar 3G ontbreekt en je bent dus beperkt door het veel langzamere GPRS. De Opera Mini-browser is voor geïnstalleerd en die bevat wel functie's om pagina's wat sneller binnen te halen. Mocht het toch te traag worden dan kun je besluiten om radio te luisteren, een FM-radio is namelijk ingebouwd. Je haalt een Nokia 222 al vanaf 56 euro exclusief verzendkosten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel