Firmware Update Friday - Week 41


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Samsung Galaxy Note 4 en de Google Nexus 5, 6, 7 en 9.

Samsung Galaxy Note 4 - Stagefright

Maar we beginnen deze week met een update voor de Galaxy Note 4 van Samsung. Het gaat om een kleine beveiligingsupdate. Er verandert dus niets aan de Android-versie, die blijft vier op 5.1.1 staan. Deze update heeft tot doel om het zogenaamde Stagefright-lek te dichten. Dat is een lek dat eerder in Android is gevonden wat fabrikanten intussen druk aan het oplossen zijn. Ditmaal is Samsung dus aan de beurt. De update kan gewoon via de Note 4 worden binnengehaald en uitgevoerd.

Google Nexus 5, 6, 7 (2013) en 9 - Android 6.0 Marshmallow

Gebruikers met een Nexus-telefoon waaronder de Nexus 5 en 6 en tablets zoals de Nexus 7 en 9 kunnen vanaf deze week aan de slag met de nieuwste versie van Android; Marshmallow. Een update via de lucht is nog niet beschikbaar, wie de nieuwste Android-versie wil hebben zal de factory image zelf moeten downloaden en z'n apparaat moeten flashen. Er is dus nogal wat technische kennis voor nodig. Gadgets 360 heeft een beschrijving voor wie het aandurft. Google is wel druk bezig om de update Over The Air (OTA) uit te rollen maar dat kan even duren. Mensen die nu al aan de slag willen met Now on Tap of de nieuwe batterijbespaarmodus van Android 6.0 Marshmallow zullen eerder genoemde handleiding moeten raadplegen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel