Firmware Update Friday - Week 43


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, de Samsung Galaxy Note 4 en de LG G3.

Apple iPhone - iOS 8.1

Iedereen met een iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 of iPhone 6 Plus kan sinds deze week de nieuwe versie van iOS downloaden. Dat was niet echt een verrassing; z'n komst was al aangekondigd tijdens de iPad-presentatie van vorige week.

In versie 8.1 zijn niet alleen bugs opgelost. Apple maakte er met iOS 8, 8.0.1 en 8.0.2 een beetje een potje van. Iedere update bracht weer nieuwe problemen. Nieuw is de beloofde ondersteuning voor Apple Pay, al hebben we daar hier in Nederland nog helemaal niets aan. Nuttiger is de iCloud Photo Library-dienst. Die verkeerd nog in beta maar stelt je in staat om foto's tussen je Apple-producten te synchroniseren. Maar de grootste lijst met wijzingen in iOS 8.1 bestaat uit bugfixes. Updaten wordt dus sterk aanbevolen.

Samsung Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 ontvangt ook z'n eerste firmware update. Het gaat om een relatief kleine update van ongeveer 35 MB groot. Deze zou vooral het uithoudingsvermogen ten goede komen. Niet dat die bij de Note 4 nou zo'n probleem was, maar wat extra batterij is altijd welkom! Ook zou de update de stabiliteit ten goede komen. Wat ons betreft ook meer dan genoeg reden om de update uit te voeren.

LG G3

En tot slot ook nog een update voor het huidige vlaggenschip van LG; de G3. Ook hier een kleine update die het versienummer van Android op 4.4.2 brengt. Deze update moet het toestel er vooral sneller op maken. LG's eigen schil bovenop Android zou hier vooral debet aan zijn, maar dat lijkt LG dus nu opgelost te hebben. De update kan gewoon via het toestel binnengehaald en uitgevoerd worden. De update zou zo'n 174 MB groot zijn.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel