“Apple iPhone 6s heeft 1,8 GHz dualcore-processor”


De Chinese autoriteiten hebben de Apple iPhone 6s goedgekeurd voor gebruik op de Chinese markt. Handig maar wat hebben wij daar aan horen we je denken? Ze publiceren nu informatie over de processor van de nieuwste iPhone.

Zo meldt TENAA dat de iPhone 6s over een 1,8 GHz dualcore-processor beschikt. Dat zijn evenveel cores als de iPhone 6 maar de kloksnelheid ging wel omhoog van 1,4 naar 1,8 GHz. Dat lijkt bescheiden maar een iPhone-processor kunnen we niet 1-op-1 vergelijken met een processor uit een willekeurige Android-smartphone.

Apple iPhone 6s
Hier binnen moet hij zitten

Qua RAM-geheugen vindt er wel een verdubbeling plaats; van 1 naar 2 GB. Ook dat lijkt weinig maar Apple weet door het optimaliseren van zowel hardware en software daar maximaal gebruik van te maken. Qua processor taste de schrijvende pers zich nog in het duister. Er waren geruchten over een quadcore-processor of mogelijk een tricore-exemplaar zoals in de Apple iPad Air 2. Er bestaat natuurlijk nog een kans dat de mensen van TENAA zich vergissen en daarom wachten wij graag op de eerste teardowns van Apple's nieuwste iPhones.

Bron: TENAA


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel