Google houdt 29 september Android-bijeenkomst, Nexus 5X en 6P verwacht


Google heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op dinsdag 29 september en het belooft enkele "lekkere verrassingen". De datum werd al langer genoemd als officiele lanceerdatum van Android Marshmallow en een 2 nieuwe Nexus-telefoons.

Google heeft Android 6.0 Marshmallow al eerder aangekondigd en gedemonstreerd. Gelanceerd is het nog niet al zijn er al wel enkele previews vrijgegeven. Naast de officiële release van Marshmallow worden ook een tweetal nieuwe Nexus-telefoons verwacht. Bevestiging over de naamgeving hebben we nog niet maar houd alvast rekening met Google Nexus 5X en Nexus 6P.

Google invitation Android 6.0 Marshmallow

De eerste wordt door LG gemaakt en moet een opvolger worden van de relatief populaire Nexus 5. De Nexus 6P zal door Huawei in elkaar geschroefd zijn en is meteen een slag groter. Beide toestellen zullen standaard zijn uitgerust met Android Marshmallow en voorzien zijn van een vingerafdrukscanner. Dat is meteen een belangrijk onderdeel van Android 6.0. Ontwikkelaars kunnen straks ondersteuning in hun apps inbouwen voor deze vingerafdrukscanners ongeacht wie de leverancier is van de telefoon. Over de Google Nexus 6P van Huawei bestaat verder het gerucht dat het standaard model is uitgerust met 32 GB aan geheugen. De maximale hoeveelheid bedraagt dan 128 GB. Los van nieuwe Nexus-modellen wordt er ook een opvolger van de Chromecast verwacht; een apparaatje om content naar je TV te streamen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel