Apple kondigt event aan voor 10 september


Het wachten op de volgende generatie iPhones lijkt bijna voorbij; Apple heeft een uitnodiging verstuurd voor een event. Een reden voor een gezellig onderonsje geeft Apple niet, maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Wij weten immers genoeg.

Want het moet vreemd lopen of Apple kondigt niet de opvolger van de iPhone 5 aan. De komst van de iPhone 5S lijkt daarom zeker. Het ligt ook voor de hand dat Apple hetzelfde event aangrijpt om de goedkopere en van plastic gemaakte iPhone 5C aan te kondigen.

Apple event 10 september 2013

Van de iPhone 5S wordt gezegd dat hij over een vingerafdrukscanner beschikt. Deze zou in de homeknop verwerkt zijn en toegang moeten geven tot het apparaat. Wellicht dat hiermee de bekende vier-cijferige toegangscode komt te vervallen. Voor de rest lijkt de iPhone 5S vermoedelijk veel op de bestaande iPhone 5, op enkele wijzigingen na. Zo lijkt een 12 megapixel camera met twee LED-flitsers een redelijke zekerheid. Apple lijkt bovendien een derde kleuroptie toe te voegen; goud.

De goedkopere iPhone 5C is wat mysterieuzer. Wat zeker lijkt is dat hij de sterk verouderde iPhone 3GS moet vervangen, maar volgens geruchten moet hij zelfs de iPhone 4, 4S en zelfs de 5 vervangen. Die laatste lijkt ons wat onwaarschijnlijk maar we vrezen wel voor het voortbestaan van de 4 en 4S. De van plastic gemaakte iPhone 5C zal verkrijgbaar zijn in diverse vrolijke kleurtjes en toch nog een stevig prijskaartje van $490 meekrijgen. Helaas hanteert Apple nagenoeg een 1:1 dollar-euro vertaling dus reken maar uit.

iOS 7

De lancering van een nieuwe iPhone(s) zal ongetwijfeld samenvallen met de lancering van de zevende versie van iOS. Het is zonder twijfel de meest ingrijpende wijziging van het mobiele besturingssysteem ooit. De look-and-feel is helemaal op de schop gegaan en dat zal voor fans van het eerste uur misschien wel erg wennen zijn. Naast een nieuwe layout zijn er natuurlijk ook nieuwe functies. Misschien wel de belangrijkste zijn Control Center en het Notification Center. Voor gebruikers van Android al jaren gemeengoed, nieuw en daarmee eindelijk beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Snel instellingen zoals WiFi, Bluetooth en het volume aanpassen door een veeg van onder het scherm. Een veeg van boven het scherm brengt het Notification Center tevoorschijn. Naast een dagoverzicht krijg je een overzicht van gemiste notificaties. Gebruikers vanaf een iPhone 4 zullen iOS 7 ontvangen. Wanneer dat zal zijn horen we dus 10 september.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel