“Apple staakt verkoop iPhone 5 na lancering iPhone 5S”

· 1 reactie


Apple staakt verkoop iPhone 5 na lancering iPhone 5S

Een opvallend gerucht gaat rond. Apple zou na de lancering van de verwachte iPhone 5S de verkoop van het vorige model staken. In plaats van het verlagen van de prijzen wil Apple dan de voordelige iPhone gaan aanprijzen.

Het gerucht is afkomstig uit China en geplaatst op Weibo. Klanten die een iPhone willen kiezen de laatste tijd steeds vaker vorige modellen, zoals de iPhone 4S en iPhone 4. Met de komst van de nieuwe goedkope iPhone 'Lite' en de introductie van de iPhone 5S zou Apple maar twee iPhone's in het assortiment hebben en toch aan de wens van de klant kunnen voldoen. De verkoop van de iPhone 5 zal dan gestaakt worden. Het zou natuurlijk allemaal kunnen, net zoals dat Apple helemaal stopt met mobiele telefoons. Het is alleen niet erg waarschijnlijk.

Resultaten 3e kwartaal

Apple maakte trouwens vandaag haar resultaten bekend over het afgelopen fiscale kwartaal. Zo werden er 31,2 miljoen iPhones verkocht. Apple splits die getallen niet uit naar individuele modellen, we weten dus niet hoeveel daarvan iPhone 5s waren. Het eerste kwartaal waren dat nog bijna 48 miljoen. Toch verkocht Apple nog nooit zoveel iPhone's in het derde kwartaal.

Bron: Weibo.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel