Google verrast met aankondiging Android 4.4 KitKat


Google heeft vandaag haar volgende versie van Android aangekondigd genaamd KitKat. Android KitKat krijgt versienummer 4.4 mee. De bijbehorende mascotte staat intussen in de tuin van Google.

Eerder werd aangenomen dat Android's volgende versie Key Lime Pie zou heten en versienummer 5 zou meekrijgen al werd de mogelijkheid van 4.4 niet uitgesloten. Intussen hebben we moeite het bericht serieus te nemen, vooral omdat Google er om bekend staat het publiek zo nu en dan eens in de maling te nemen, met name rond 1 april. Echter is Android's website al geüpdatet en zijn foto's gepubliceerd van de nieuwe mascotte die in Google's tuin staat. Die foto's zijn overigens door Google zelf gepubliceerd en dus nog niet geverifieerd.

Android 4.4 KitKat mascotte
Android 4.4 KitKat

De naam KitKat is eigendom van Nestlé en staat synoniem voor de van chocolade gemaakte traktatie. Met de deal zou geen geld gemoeid zijn en vooral bedoeld zijn om beide van te profiteren. Google kondigde vreemd genoeg nog geen nieuwe functies aan voor Android KitKat waarmee we dus eigenlijk nog niets weten van de nieuwe Android-versie.

Promotiecampagne

Samen met de aankondiging van Android KitKat start een campagne waarbij in 19 markten waaronder Nederland maar liefst 50 miljoen KitKat-bars in een speciale verpakking verkrijgbaar zullen zijn. Met de verpakking kunnen consumenten prijzen winnen waaronder een Nexus 7 en credit voor de Google Play Store.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel