Google kondigt kleine update Android Jelly Bean 4.3 aan

· 1 reactie


Google heeft tijdens een speciale ontbijtsessie een nieuwe versie van Android aangekondigd; versie 4.3. De naam Jelly Bean blijft gewoon van kracht en de veranderingen zijn op het oog nauwelijks zichtbaar.

Android 4.3 is geen grote update maar kent wel enkele nieuwe functies. Zo had Android Jelly Bean al een Multi-User mogelijkheid, hierdoor kunnen meerdere mensen gebruik maken van één en hetzelfde Android-apparaat. Dit kan handig zijn in een huishouden waarbij meerdere familieleden gebruik maken van bijvoorbeeld een Android-tablet. Google voegt daar vanaf versie 4.3 ook 'Restricted Profiles' aan toe zodat je bepaalde apps kunt blokkeren voor specifieke gebruikers.

Google Android 4.3 new functions

Open GL ES3.0 en Bluetooth Smart

Game-ontwikkelaars zullen blij zijn met de ondersteuning voor Open GL ES 3.0 dat allerlei nieuwe grafische mogelijkheden biedt. Verwacht dus betere games met betere graphics. Android 4.3 krijgt ook ondersteuning voor Bluetooth Smart, ook wel Bluetooth Low Energy genoemd. Hiermee kun je op een batterijvriendelijke manier gebruikmaken van bijvoorbeeld een compatible hartslagmonitor. Tot slot noemt Google de toevoeging van DRM API's waarvan ontwikkelaars gebruik kunnen maken om content naar je apparaat te brengen met een kopieerbeveiliging. Google noemde een Netflix-app die in de planning staat.

Android 4.3 Jelly Bean moet vandaag nog uitkomen voor de Nexus 4, Galaxy Nexus en alle Nexus tablets. De Google Edition van de Galaxy S4 en HTC One volgen spoedig.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel