Microsoft kondigt 6 oktober nieuwe hardware aan, mogelijk ook Lumia 950


Microsoft heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op dinsdag 6 oktober. Het belooft hier enkele nieuwe apparaten aan te kondigen met Windows 10. Mogelijk zitten hier ook de nieuwe Windows-telefoons bij zoals de Lumia 950.

Het geduld van Windows-fans is flink op de proef gesteld. Windows 10 voor telefoons werd oktober vorig jaar aangekondigd en nieuwe vlaggenschepen waren eigenlijk toen al over datum. Zo dateert de Lumia 930 bijvoorbeeld uit april 2014. In telecomland is dat een eeuwigheid geleden. Het speciale Windows 10-event vindt plaats in New York en start om 10 uur lokale tijd.

Microsoft Windows 10 evement

Naast de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL wordt ook de Surface 4 Pro verwacht. Een tablet gericht op professionals. Die laatste zal vermoedelijk niet veel verschillen met de huidige Surface 3 Pro. Dat kunnen we niet zeggen over de 950 en 950 XL. Er is namelijk al veel over Microsoft's nieuwe vlaggenschepen uitgelegd waaruit dat blijkt. Het ene model is 5,2 inch en het andere 5,7 inch met beiden een Quad HD-resolutie scherm, iris-scanner voor identificatie en 20 megapixel PureView-camera. Beide modellen zullen van plastic zijn gemaakt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel