Microsoft Lumia 950 XL op de gevoelige plaat vastgelegd


Er zijn foto's opgedoken van de vermoedelijk Microsoft Lumia 950 XL. Microsoft's volgende phablet-vlaggenschip krijgt virtuele knoppen onder het beeldscherm en een camera die voorzien is van maar liefst 3 LED-flitsers.

Het gaat om een prototype waarvan het lijkt dat er een hoesje omheen zit. Ergens is dat ook te hopen want de Lumia 950 XL lijkt op onderstaande foto's erg grof te zijn. Het toestel draait momenteel nog een Developer Preview van Windows 10. Microsoft werkt momenteel hard aan de voltooing van het mobiele besturingssysteem. De desktop-variant is al wel af.

Microsoft Lumia 950 XL Cityman

Vooral de keuze voor virtuele bedieningsknoppen is opvallend. Normaal gebruikt Microsoft deze varianten voor eenvoudige Lumia-telefoons. Bij vorige vlaggenschepen werd altijd nog van aanraakgevoelige knoppen onderaan het scherm gebruik gemaakt. Andere informatie die we uit deze foto's kunnen extraheren is de aanwezigheid van USB Type-C en 3 GB aan RAM-geheugen. Gelukkig weet de bron van de foto's ons van nog meer informatie te voorzien.

Microsoft Lumia 950 XL achterkant

Te weten een 6 inch scherm met Quad HD-resolutie, Snapdragon 810-processor en een 20 megapixel PureView-camera. Eerder werd nog gesproken over een 5,7 inch scherm. Onduidelijk blijft ook nog wanneer Microsoft deze Lumia 950 XL wil aankondigen. Vermoedelijk doet het dat samen met de Lumia 950 met een scherm van 5,2 inch.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel